Canlı Müzakere: 8. Güncel Görüşme Proje Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Ekin ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tendürüst Hanek: 8. Edimsel Görüşme Proje Yarışması’ndaki eserleri beğendiğini, kalburüstü bulduğunu ve temas sene henüz dolgunca asar beklediklerini belirtti.

Ekin ve Turizm Bakanlığı Sunturlu Sanatlar Umumi Müdürlüğünce düzenlenen yarışmada dereceye giren eserler, Hükûmet Merkezi Hars Yolu Festivali kapsamında CSO Cezire Ankara’de sergilendi.

Bakan Ersoy, sergideki eserleri inceledi ve ödüle müstahak tanıdık sanatçılardan eserlerine ait bilgi aldı.

Sergi açılışında konuşan Ersoy, Bakanlık namına bu sene Tüvana Hanek: Aktüel Konferans Proje Yarışması’nın 8’incisini düzenlediklerini belirterek “Amacımız, aktüel konferans üstüne gençlerin sanata olan ilgisini, motivasyonlarını artırarak danışma üretimlerini harlatmak. Eserleri beğendim, başarılılar ve değme sene elan iyi asar bekliyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Hars Yolu Festivallerinin iri ayrımsız heyecanla başladığını, bu yıl 5 ilde bu festivali düzenlediklerini belirten Ersoy, Çanakkale, Konya, İstanbul ve Ankara’daki festivali haftaya Diyarbakır Sur Hars Yolu Festivali ile bitmeme ettireceklerini kaydetti.

Icra Vekili Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Festivale herhangi bir sene daha çok sanatçımız katılıyor. Toplamda 5 festivalimizde kestirmece 3 bin aktiflik var, 15 binden çok sanatçı katıldı. Bu bile bizi çok mutlu ediyor. Önümüzdeki seneden itibaren iklim sayısını 10’a çıkarıyoruz. April ayında Adana Portakal Çiçeği Karnavalı ile İzmir Tekel Fabrikasının restorasyon bittikten sonradan İzmir Efes Firez Yolu Festivali olacak. Önümüzdeki sene ilkgüz ayında Gaziantep’i de katacağız. Festivallerin yapıldığı büyükşehir sayısını 10’a çıkaracağız. Yıllar süresince curcuna yapılan kent sayısını artırarak Anadolu’daki bilcümle büyükşehirlerimize bu festivalleri yaygınlaştıracağız. Bizi ana sevindiren seçme yıl daha çok hars ve musahabe köy muhtarı kurumunun bu festivallere katılmak istemesi. Elhak katılan sanatçı sayısı bunu bize gösteriyor. Şehirlerin tanınmasını, bilinmesini hem ülkemizde hem de sıkı dışında artırmak istiyoruz. Ensiz dışından haddinden fazla sayıda sanatçı bile katılmaya başladı.”

Bu sene ev dışından çok sayıda yayımcı ve matbuat mensubunun da festivale katılmak istediğini rapor fail Ersoy, amacına uygun bire bir şekilde Firez Yolu Festivallerinin Anadolu’ya yayıldığını söyledi.

Sergi 23 Ekim’e kadar musahabe edilebilecek

Icra Vekili Ersoy, katıldığı sergi açılışında, Güre Konuşma: 8’nci Güncel Konuşma Proje Yarışması’nda dereceye giren sanatçılara ödüllerini arz etti.

Iyice Sanatlar Genel Müdürlüğünce Türkiye’de aktüel sanatı ve sanatçıları bakmak, zihayat yetenekleri hatırlamak, yenilikçi üretimleri yükseltmek üzere düzenlenen ve bu sene Ahmet Hamdi Tanpınar’ın vefatının 60’ıncı yılı nedeniyle “Rastgele Öz Domestik Yerinde” temasıyla gerçekleştirilen konkur sonucunda seçilen 30 eserden oluşan işporta, 23 Ekim’e büyüklüğünde ziyaret edilebilecek.

Ödüle müstahak görülenler

Taze Sanat: 8’nci Güncel Sanat Proje Yarışması’nda Muvaffakiyet Ödülü’ne İrem Yüksekbilgili, İrem Sezer, Samet Alış, Edanur Sabuncu, Cemil Bilgelik Fert müstahak görüldü.

Mansiyon Ödülü’nü da Özgün Şahin, Behiye Arat, Mustafa Yüzükoca, Adlar Ziya Zahmetli, Zehra Ses Boztunalı aldı.

Eserleri sergilemeye ayar bulunan sanatçılar ise Zeynep Ergül, Fatma Bişirici, Selin Bintaş Çeliktaş, Ahmet Dağdelen, Halil İbrahim Intikal Etmek, Hasret Atmaca, Yağmur Kevser Barutçu, Elif Parafin, Yüsra Canik, Elif Çelebi, Ayşe Ceren Solmaz, Gaye Cebbar, Şevval Konyalı, Şirvan Güngörmez, Selime Deliahmetoğlu, Osman Batuhan Türker, Cansu Kul, Melike Atik, Koca Yılmayan ve Ecem Hikâye Biberli oldu.

Muvaffakiyet Ödülü’ne müstahak görülenlere 18 biner teklik, Mansiyon Ödülü’ne layık görülenler 9 biner teklik ve eserleri sergilemeye müstahak görülenlere birlikte 2 biner teklik almak üzere toplamda 175 bin liralık mal ödülü verilecek.

Serginin açılışında Icra Vekili Ersoy’a, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Müşkül ve Iyicene Sanatlar Umumi Müdürü Ömer Faruk Belviranlı eşlik etti.



Share: