Erdoğan: Erkek Eksiksizlik, Sıkıysa Önümüzdeki Seçimde Başörtülü Namzet Koy. Hadep Koydu Yegâne Anca yahut Hakeza. Sen dahi Koy

AKP Umumi Başkanı ve Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin başörtüsü amacıyla verdiği kanun teklifine ilgili, “CHP ve şürekasının bu oyununa, başörtülü yahut başı belirtik tamam kadınların kılık kıyafet özgürlükleri ile gelişigüzel ailenin korunmasını ana düz anayasa değişikliği teklifi ile karşılık verdik. Bu aralar, başörtülü karı kardeşlerimize rozet geçici yarışına girdi. Önümüzdeki seçimlerde başörtülü namzet de çıkarırlarsa şaşmayın” dedi. Erdoğan, “Mösyö Kemal, tığ bunları unutmayız. Bilcümle bunlara rağmen sıkıysa önümüzdeki seçimde hadi bakalım başörtülü adayları körfez. Seni üstelik görelim. HADEP (HDP) koydu biricik anca veya böyle. Sen birlikte körfez. Sizin geçmişteki ağababalarınız Meclis’ten başörtülü kızlarımızı hariç atmanın gayretindeydi. Bazı? Seçilmişleri. Hani el erki, hani hak ve özgürlükler. Biz dahi başörtülü kızlarımızı Meclis’e kaldırmak suretiyle size ders verdik. ‘Hak verilmez, alınır’ diyorduk, bu hakkı eninde sonunda aldık” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü ekip toplantısında gündeme ait değerlendirmeler yaptı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun esrar konusundaki açıklamaları amacıyla, “Âdem hangi diyor evet. Biz, akan açığımızı uyuşturucu satışı ile kapatıyormuşuz. Vicdansıza bak evet. Bu hangi akıl evet. Sen kendinde misin? Maden satışı beraberinde bağımlıları ile mücadelede üstelik mefret uzaklık tekmil ettik” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“İKTİDARA GELİŞİMİZİN MÜJDECİSİ 3 KASIM: Erte 3 Son Teşrin 2022. Yani iktidara gelişimizin müjdecisi olan 3 Teşrinisani 2002 seçimlerinin 20’nci sene dönümü. Muazzez milletimizin takdir ve teveccühü ile 3 Son Teşrin 2002 tarihinde başlayan bakım yolculuğumuzda 20 yıllık akıcı iktidarla tıpkı rekora elan imza atmış oluyoruz. Rabbimize, bizlere seçme karışı bereketli şehit kanlarıyla yıvışık bu vatana hizmet ika, milletimize hizmetkar olma şerefi verdiği için hamdediyoruz. Girdiğimiz 15 seçimin tamamında, el erki ve kalkınma yolculuğumuzun değme adımında bizlerden desteğini, duasını esirgemeyen necip milletimizin cümle fertlerine ayrı ayrı teşekkürname ediyorum.

DAVA ERLERİNİ RAHMETLE NAMAHREM EDİYORUM: Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi, güçlenmesi, milletimizin türe ettiği hizmetlere kavuşması amacıyla partimiz çatısı altında değişik kademelerde fariza yapmış yekpare sefer ve dava arkadaşlarımızdan bile Allah razı olsun diyorum. Geride hayırla, güzellikle, takdirle anılacak eserler bırakarak ebediyete ölüm eden kül arkadaşlarımızı, hele partimiz saflarında savaşım ederken yarıcı yıldırı örgütü aracılığıyla martir edilen dava erlerini burada rahmetle yad ediyorum.

FAKİR FUKARAYA BİZ SAHİP ÇIKTIK: Hoşgörüsüz bıraktığımız 20 yılda, bizden eski 80 senede yapılan hizmetlerin katbekatını ülkemize kazandırmayı başardık. Birileri sürekli engellemenin, takoz olmanın peşinde koşarken biz terbiye, esenlik, türe, güven, muvasala, erke, spor tesisleri, bilcümle bu alanları geliştirdik. Yollar, konutlar, havalimanları nesir ettik. Fakir fukaraya, somurtkan gurebaya biz cemaat çıktık. Savunma sanayimizi dışa bağımlılıktan kurtardık. Ülkemizi stabil çokça yenilikle tanıştırdık.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDE TÜRKİYE’Yİ PARMAKLA GÖSTERİLEN ÜLKELERDEN BİRİSİ HALİNE GETİRDİK: Yatırımlarla birlikte, doğruluk ve özgürlüklerle üstelik Türkiye’yi dünyanın parmakla gösterilen ülkelerinden birisi haline getirdik. Milli iradenin üzerinde yıllardır demokrasin kılıcı misali hangi varsa gerektiğinde canımız pahasına verdiğimiz savaş ile hepsini da yıldırma olmaktan çıkardık.

KEFENİMİZİ GİYEREK ÇIKTIĞIMIZ BU YOLCULUKTA GERİ ADIM ATMADIK: Bittabi bu süreçte, sokak teröründen darbe girişimlerine, vesayet teşebbüslerinden partimizin kapatılma davasına kadar dayanabilen çokça saldırıya, hainliğe, sayısız hukuksuzluğa maruz kaldık. Milletimiz ile aramıza nifak oyulgalamak için ellerinin altındaki umum piyonları üzerimize saldılar. Cumhuriyet mitinglerinde ordumuzu kışkırtarak, Yolculuk olaylarında sokaklarımızı ateşe vererek, 17-25 Boşluk girişiminde karar ve emniyet birimlerimizi kullanarak, mezar eylemlerinde yurt topraklarının bütünlüğünü maksat alarak, 15 Orak Ayı gecesi aracısız canımıza ve demokrasimize kastederek, elhasıl herhangi bir defa ve yöntemi kullanarak bizi yıldırmaya, korkutmaya, yolumuzdan çevirmeye çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu yolculukta güçlük karşısında geri hamle atmadık.

TÜRKİYE’NİN YENİ PRESTİJ MARKASI: İnşallah gücük ay ayında satışı, mart ayında teslimi başlayacak TOGG, vatandaşlarımıza verdiği imge ve heyecanın yanı sıra Türkiye’nin yeni prestij markası adına ülkemizi dünyada muvaffakiyet ile entrika edecektir. İlk günden beri projeyi çökertmeye yönelik sulu propagandalara aldırmadan bizlere milletimizin 60 yıllık hayalini de gerçekleştirmenin bahtiyarlığını ve gururunu yaşatan bilcümle arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

ALMANYA’DA HAMBURGERİ BIRAK, ORADA DÖNER KEBAP VAR, DÖNER SERMAYE YERSİN: Cumartesi günü inşallah Gaziantep’e gidiyoruz. Orada üstelik tamamlanan eserleri hizmete açıyoruz. Aşk ile etkin yorulmaz. Bu inançla ülkemiz, milletimiz ve kültürlü yarınlarımız üzere koşturmaya, ter dökmeye bitmeme ediyoruz. Durmak bulunmayan, yola devam. YANLIŞSIZ Parti ve Cumhur İttifakı namına Türkiye Yüzyılı’nı planlarken CHP ve yoldaşlarının nelerle uğraştığını sizler dahi strateji ediyorsunuz. Her biri ayrı bir aş damı kültürü olan illerimizi kavramak, vatandaşın sofrasına oturmak varken terbiyesizce, sıkılmadan 10 bin kilometre ötesine hamburger turları düzenliyorlar. Bilmiyorum, İngiltere’nin hamburgeri Amerika’dan elan mı dolgunca? İngiltere’nin peşi sıra Almanya’evet gidecek. Almanya’dahi hamburgeri bırak üstelik orada döner sermaye var, döner sermaye yersin. Şimdi da bir vakitler renklere ayırarak, serencam dönemde ‘çete’ diye niteleyerek suçlama ederek şevklerini kırdığı zat yatırımcılarımızdan bozukluk dilemeden sanki Londra’ya akman yatırımcı aramaya gidiyormuş. Dört değişik dilde arsıulusal yatırımcıları zılgıt eden güya kendisi değilmiş kabil yatırımdan bahsediyor. Envestisman kim, sen ki.

BAŞÖRTÜLÜ KADIN KARDEŞLERİMİZE ROZET MUVAKKAT YARIŞINA GİRDİLER: Ülkenin gerçeklerinden süzük olduğunu, Türkiye’nin ne olduğunu, hangi meseleleri aştığını üstelik bilmeyecek seviyedeler. Anca ki bizim önünde ömrümüzü verdiğimiz, çözüme kavuşturduğumuz başörtüsü üzerine kabuk bağlamış yaraları yeniden deşme pahasına aynı akşam yarısı esasen gündeme taşıdılar. Bunu bile içerisinde makule sinsiliklerin, tuzakların, sapkınları meşrulaştıran belirsiz ifadelerin olduğu aynı kanun teklifi ile yaptılar. Tığ da CHP ve şürekasının bu oyununa başörtülü yahut başı küşade yekpare kadınların kisve özgürlükleri ile alay malay ailenin korunmasını ana düz kanunuesasi değişikliği teklifi ile bedel verdik. Bu aralar, başörtülü karı kardeşlerimize rozet üstünkörü yarışına girdi. Önümüzdeki seçimlerde başörtülü namzet birlikte çıkarırlarsa şaşmayın. Buna yönelik adımlar atacaklar. Bugüne büyüklüğünde niye yoktular. Zira onların cibilliyetinde böyle bire bir molekül yok. Elan düne kadar genel başkan yardımcısı kendisine partinizde olan hanımefendinin inandırma odalarında kızlarımıza neler çektirdiğini siz nereye kaçıracaksınız?

SIKIYSA ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE BAŞÖRTÜLÜ ADAYLAR HALIÇ: Üniversitelerimizin kapılarında kızlarımızın başörtülerini açtıran siz değil miydiniz evet? İşte o hanım, kandırma odalarının kurucusu, kızlarımıza birkaç mı çektirdi. Polis Güçleri kardeşlerimizi da zalimce tıpkısı şekilde kullandılar. Kızlarımızın esasen başörtülerini alarak onlara zulmettiler. Bunları sen bize pekâlâ unutturacaksınız? Bay Eksiksizlik, tığ bunları unutmayız. Hep bunlara karşın sıkıysa önümüzdeki seçimde haydi bakalım başörtülü adayları haliç. Seni bile görelim. HADEP (HDP) koydu biricik anca yahut hakeza. Sen üstelik koy. Sizin geçmişteki ağababalarınız Meclis’ten başörtülü kızlarımızı hariç atmanın gayretindeydi. Birtakım? Seçilmişleri. Hani demokrasi, hani hak ve özgürlükler. Tığ üstelik başörtülü kızlarımızı Meclis’e girmek vasıtasıyla size öğüt verdik. ‘Hak verilmez, alınır’ diyorduk, bu hakkı eninde böylece aldık.

KİMİN DEMOKRASİDEN, KİMİN FAŞİZMDEN, SAPKILIKTAN YANA OLDUĞUNU GÖRÜLECEK: Arkadaşlarımız, anayasa değişikliği teklifimizi Topluluk İttifakı ortağımız MHP ile Meclis’te grubu kâin özge politik partilerle görüşmeye başlıyorlar. Cumhur İttifakı olarak, MHP ile çıkışlı arkadaşlarımız ile arkadaşlarımız görüşmelerini yapacaklar ve bu görüşmelerden sonradan inşallah zaman tamamlanacak görüşmeler akabinde teklifimize sonuncu halini verip Meclis’e sunacağız. Bu teklifin, başörtüsü meselesini tıpkı elan açılmamak için ülkemizin gündeminden çıkartmanın yanında uymazlık amacıyla de turnusol kağıdı olacağına inanıyorum. Hadi bakalım. Öneri görüşmeleri başlayınca kimin demokrasiden, özgürlüklerden ve aileden, kimin dahi faşizmden ve sapkınlıktan yana olduğu görülecektir.

BULUNMAYAN BULUNMAYAN ASUDE, O ONLARA KALSIN: Özellikle başörtüsü… Mösyö Kemal, sana sesleniyorum; ‘Bir metrelik çaput parçası’ diye niteleyerek aşağılayan sen değil miydin evet. Sen unutturmaya çalışıyorsun amma televizyonların arşivleri bunları unutturmuyor. (Yuhalama sesleri gelmesi üstüne) Bulunmayan bulunmayan, zinhar. O, onlara kalsın. Bize yakışmaz. Oralarla biz bunlara hem hususiyet hem ahlak hem üstelik şimdi kurulacak karı kurumunun dersini vereceğiz. 2008’deki düzenlemeyi tağyir üzere çift koşa Esas Mahkemesi’hangi götürücü Bay Kemal’in zat bulaşık ve yasakçı geçmişi ile yüzleşme imkanını kaçırmaması gerektiği kanaatindeyiz.

TELAŞA KAPILDIKLARI ANLAŞILIYOR: 2023 seçimlerine az aylar kalmışken henüz cumhur reisi adaylarını üstelik belirleyemeyenlerin şimdiden telaşa kapıldıkları anlaşılıyor. Gerçekte bunların her işleri kabil helalleşme çağrıları üstelik yalan dolan, ayn boyamadan ibarettir. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’de Tuzla Şehremaneti Başkanı’mıza yönelik… Tebrik Kartı ediyorum; orada yapılan linç girişimi, helalleşme maskesinin ardında CHP’nin esas yüzünü ortaya serdi. ‘Açılışını yapıyorum’ dediği atılan likidasyon ile ilişik o tesisler, benim belediye başkanlığı, Veysel Bey’in dahi İSKİ’nin başında olduğu gün işlenmiş olan tesistir. Demin bunları tekrar açma gayreti içine girerek çekicilik atıyorlar.

SEN NASIL MİLLETVEKİLİSİN VEYA MİLLETVEKİLLERİSİNİZ: Yalova’üstelik yargıya yapılan saygısızlık, mahkeme heyetine savrulan hakaretler, teşebbüs edilen merhametsizlik üstelik bunların karakterini ortaya seren tıpkısı değişik örnektir. Bu hangi haldir ya. Sen lacerem milletvekilisin veya milletvekillerisiniz. Yargının temsilcilerine bu şekilde hakaret mi tamam? Anayasa’üstelik bunlarla ait kanuni tensikat muhtemelen. Bunların takipçisi olacağız. Bunların hesabını geçerlilik ile beraber sorduracağız. Yargının kararlarını beğenmeyip kritik etmek başka bire bir şeydir, yargının temsilcilerine giydirmek, atak teşebbüsünde gezmek apayrı tıpkısı şeydir. İlkinin demokraside yeri vardır, ikincisi ise düpedüz faşizmdir.

USLU VE İNSAF ÇEKICI İTHAMLAR YOĞUNLAŞTI: Bu zatın önceki devir bizi, bakanımızı ve inanma teşkilatımızın tamamını uyuşturucu satıcıları ile ayrımsız cemi zarfında kullanarak sergilediği maskaralık, bundan sonra yekpare sınırların aşılması anlamına gelmektedir. Kendisinin siyasetin değil, tababet ilminin konusu olduğu tespitimi doğrulayan bu iftiranın hesabını tabiatıyla ülfet önünde da soracağız. Canlarını dişlerine takarak ülkemizin güvenliği, şehirlerimizin huzuru, beherglas insanımızın hayatından ve geleceğinden güvenli olması üzere çalışan manşet güçlerimizin yiğit mensuplarımızın haklarını yüklenmek birlikte boynumuzun borcudur. Özen ederseniz polisi ve bitirmiş ile cümle asayiş teşkilatlarımızı izham eden bu kök bellek ve insaf dışı ithamlar 15 Temmuz çarpış girişimi sonrası yoğunlaşmıştır. Hele bugünler çılgına döndü.

BAY KEMAL BURAYA DİKKAT: Yemeden Içmeden geçtiğimiz yıl, Mösyö Kemal buraya özen, 198 bin mızrap olayına engelleme fail kolluk güçlerimiz, 153 bin kişiyi yakalamıştır. Bunlardan 22 binden fazlası birlikte maden ticareti suçundan tutuklanmıştır. Metal ticaretine dünyadaki yer tehlikeli cezaları veren ülkelerin başında tığ geliyoruz Bay Kemal, biz. Geçtiğimiz 5 yılda çökertilen maden şebekesi sayısı bini esbak, cezaevlerimizde esrar suçundan yatan vakfedilmiş ve hükümlü sayısı 35 binden 117 binin üzerine çıkmıştır. Birlik bu gayretlerimiz yardımıyla ülkemizde uyuşturucuya sadık ölümlerin sayısı yılda 941’den, geçtiğimiz sene itibariyle 270’e düşmüş, bu sene ise yüzdelik 25 daha azalış eğitimi göstermiştir.

VİCDANSIZA BAK EVET. BU HANGI DÜŞÜNCESIZ. SEN KENDİNDE MİSİN: Bunu ne söylüyorum. Adam hangi diyor ya. Biz, akan açığımızı uyuşturucu satışı ile kapatıyormuşuz. Vicdansıza bak ya. Bu hangi akıl evet. Sen kendinde misin? Esrar satışı beraberinde bağımlıları ile mücadelede da cesim vuzuh katettik. Tedavi merkezlerinin sayısını 79’dan 138’e çıkarırken 81 ilimizde 105 Yeşilay Müşavirlik Merkezi’ni hayata geçirdik. Tedaviyi mecburi kuzuluk getirdik.

BİZİM METAL GELİRLERİ İLE CARİ AÇIĞIMIZI KAPATMAK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK: Akıl feraset sahibi olan tam uymazlık gruplarına sesleniyorum. Bizim maden gelirleri ile akan açığı bloke etmek kabilinden ayrımsız derdimiz namevcut. Birilerinin öz siyasa açığını maden ile kapatmak istediği da kesindir. Da bu kişinin iktisadi krize çare kendisine mızrap ve aza kaçakçılarından alacak almayı öneri fail ayrımsız zihniyete birlikte erbap olduğunu gene anımsatmak isterim.

SİRK ÇADIRINI ANDIRAN ALTILI MASA: Ülkemizde ve bölgemizde meydana gelen seçme evolüsyon, benzeri sirk çadırını andıran Altılı Ganyan Masa’dan bir özdek çıkmayacağını ortaya koyuyor. Herhangi Bir seçimde olduğu kabil 2023 seçimlerinde üstelik şöyle apiko, sıkletimize akla yatkın bir ihtilaf ile yarışmayı isterdik. Amma bahtımıza çıka çıka kavgadan, kumpastan, birbirlerine bahis yetiştirmekten, martir yakınlarımız dahil milletimize taşlama etmekten ayrıksı hiçbir vasfı olmayan kol artık. Bırakın ülkenin mesellerine çare olmayı zat en yalın kat meselelerini çözemeyen bu çokluk yapının akıbeti karanlıktır, başarısızlıktır, Allah’ın izniyle büyük ayrımsız hüsrandır.”

Share: