Mardin’de gazi ve martir aileleri Ankara ve Çanakkale’yi gezdi

Mardin’in Derik ilçesinde gazi ve martir ailelerine yönelik gezi düzenlendi.

Derik Kaymakamı ve Belediye Komutan Vekili Âlem Çakır’ın destekleriyle Mardin Asayiş Korucuları ve Martir Aileleri Derneğince planlı etkinlikte, gazi ve martir yakınları Ankara’da TBMM ve Anıtkabir’i gezdi.

İçişleri Bakanlığı Asayiş ve Müstacel Hâller Koordinasyon Merkezi (GAMER) Başkanı Melik Kafkas’ın ağırladığı gazi ve şehit aileleri elan sonraları Çanakkale’birlikte şehitlikleri müzakere etti.

Derik’in Üçyol mevkisinde 20 Ağustos’ta meydana mevrut anatomi kazaya müdahale edenlere freni patlayan tırın çarpması sonucu martir olan polis güçleri memuru Yahya Ergin’in kabrini Çanakkale’üstelik müzakere fail aileler, şehidin annesi Ayfer Ergin’e birlikte başsağlığı diledi.

Mardin Güvenlik Korucuları ve Martir Aileleri Derneği Başkanı Orhan Kandemir ve Emniyet Teşkilatı Görev Malulü ve Martir Aileleri Vakfı (EMŞAV) Mardin İl Başkanı Hatice Turan Kandemir, Kaymakam Çakır’a desteklerinden kıran teşekkür etti.

Kandemir, “Amacımız doğudan batıya heves köprüleri dayamak, değerlerimize ecdadımıza cemaat geçmek unutmamak unutturmamak.” dedi.

Share: