“Kırıkkale’nin Fidanları Projesi”ne katılan öğrencilere şehadetname verildi

Kırıkkale İl Güven Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi’nce Yavru ve Gençler Sosyal Dulda ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında bu yıl hazırlanan “Kırıkkale’nin Fidanları Projesi” tamamlandı.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Inanma Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen projenin kapanış programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zinde nüfusunun Avrupa ülkelerine bakarak daha fazla olduğunu belirterek, bu potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye çevirdikleri takdirde geleceğe elan sağlam adımlarla ilerleyebileceklerini söyledi.

Şu anda bilgiye ulaşmanın elan kolay olduğu kabilinden karşıt şeylere ulaşmanın üstelik kolay olduğuna dikkati calip Tekbıyıkoğlu, bu nedenle çocukları bu hastalıklardan müzaheret etmek ve geleceğe emniyetli adımlarla yürüyebilmesi üzere seçme kurumun üstüne görevler düştüğünü dile getirdi.

Toplum Destekli Polislik Idarehane Başöğretmen Vekili İsa Söğüt da proje kapsamında sosyal desteğe muhtaç ailelerin çocukları, suça sürüklenme riski altında kâin torunlar kabilinden dezavantajlı 12-24 gözyaşı arası kişiler kalkışmak üzere 4 bin 424 çocuk ve gençle uygun bildirişim kurduklarını anlatım etti.

Yavru ve gençlere, ecnebi açar eğitimi, masa tenisi, çalgı aleti, bağlama, iz iktisap kurslarının verildiğini ve kültürel geziler düzenlendiğini nâkil Söğüt, gerekseme sahibi öğrencilere ayakkabı ve ara sıra okulların kütüphanelerine da betik desteği sağlandığını vurguladı.

Söğüt, proje kapsamında tek sinemaya gitmeyen öğrencilerin sinemaya götürüldüğünü belirterek, çocuklara asayiş ve asayiş konularında hikmet verildiğini kaydetti.

Konuşmaların peşi sıra projeye katılan öğrenci ve eğitmenlere sertifikalarının verildiği etkinliğe, Belediye Reisi Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Bitirmiş Komutanı Miralay Sulh Cücen ve çalım müdürleri katıldı.

Share: