Yozgat’ta 69 Yaşındaki Antrenör, Çocuklarının Peşi Sıra Demincek üstelik Torunlarını Müsabakalara Hazırlıyor

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat’ta alelade yaşlarda başladığı Uzakdoğu sporlarını bıraktıktan sonradan kickboksta sporunda karar kılıp, ilk şimdi kamu görevlisi olan 3 oğlunu işveren 69 yaşındaki kickboks antrenörü Mustafa Dokuncasız, bundan sonra iki torununu birlikte müsabakalara hazırlıyor. Dedesi nezdinde çalışmalarını sürdüren ve kickboks gençlerde 4 Türkiye, 2 Avrupa, benzeri acun şampiyonluğu bulunan Betül Dokuncasız, büyüklerde baştan milli takıma seçilip, acun şampiyonu görünmek için çalışıyor. Gençler kategorisinde savaşım veren Mustafa Kaan Dokuncasız ise ablası üzere yeniden milli mızıka kadrosunda meydan kabul etmek istiyor.

Şanlıurfa’üstelik 22-29 Karı 2023 tarihleri ortada yapılan Türkiye şampiyonasından başarıyla dönen ve Yozgat Keyif Kayaalp Spor Salonu’nun dahi çalışmalarını sürdüren çalıştırıcı Mustafa Zararsız ile iki torunu ve ayrımsız gailesiz sporcu, yapılacak ayrıksı müsabakalar için hazırlanıyor. Spora 14-15 yaşlarında tekvando yaparak başladığını bildiren 69 yaşındaki kickboks antrenörü Mustafa Zararsız, “İlk başladığımda tekvando, karate, boks, şimdi dahi kickboksa geldik dayandık, devam ediyoruz 50 yıldan beri. Evvel çocuklarımı yetiştirdim. 3 devam oğlum var, üçünü bile yetiştirdim, onları gönderdik, kamu personeli. Deminden sıra torunlara geldi” dedi.

“2021 YILINDA MİLLİ TAKIMA GİRDİM, GENÇLERDE SERENCAM YILIMDI”

Torunlarının herhangi bir ikisinin dahi milli sportmen olduğunu bildiren Mustafa Dokuncasız, “Betül’ün 4 sefer Türkiye şampiyonluğu var, 2 parça da Avrupa kupası şampiyonluğu var. Dünya Kupası şampiyonluğu var. Kaan üstelik 2 kere Türkiye Şampiyonu oldu. Milli sporcu o de. İtalya’ya gittiler, 2022 yılında. en üst Şanlıurfa’bile oldu, 22-29 Eş’ta. Betül Türkiye şampiyonu oldu. Kaan üstelik Türkiye ikincisi oldu. Türkiye ikincisi oldu Salih Koçsoy bile” diye konuştu.

Kickboks Tendürüst Milli Takım kadrosunda kayran alıp, 55 kilogramda ringe sâdır Betül Zararsız ise daha çok büyükler kategorisinde savaş vereceğini, geçmiş hedefinin milli takıma baştan seçilebilmek olduğunu söyledi. Bu yıl darülfünun eğitimine başlayan Betül Zararsız, şöyle konuştu:

“12 yıldır bu sporu yapıyorum, küçüklükten beri. Ahali Eğitim’le başladım, kurslara. Antrenörüm Mustafa Zararsız dedemle devam ediyoruz. 2015 yılından beri müsabık adına bitmeme ediyorum. Şu zaman Yozgat Belediyesi’nde lisanslı sporcuyum. 2021 yılında milli takıma girdim, gençlerde serencam yılımdı. Avrupa Kupası şampiyonluğu aldım. 2022 yılında Dünya Kupası şampiyonluğu aldım. Bu yıl dolay göl ayağı olan Şanlıurfa Türkiye şampiyonasında Türkiye birincisi oldum. Önümüzde 2 karşılaşma elan var. Onları dahi alırsam milli takıma gene gireceğim, esasen kaşkariko edeceğim. Hedefim öncelikle bu yıl Dünya Şampiyonası olacak, eğer milli takıma girebilirsem orada dünya şampiyonluğu kalkmak, sonrasında yeniden bitmeme yol açmak.”

“HEDEFİM AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONU TUTMAK”

Kickboks Güre Milli Takım kadrosunda saha düzlük Mustafa Kaan Zararsız de 74 kg’üstelik ringe çıkıyor. Ortaöğretim 3. sınıf öğrencisi olan milli sporcu Dokuncasız, “Dedem Mustafa Zararsız ile birlikte hasis yaşlarımda başladım bu spora. 2016 yılından beri maçlara çıkıyorum ve dereceler almaktayım. Güzeşte sene ilk defa Türkiye şampiyonu oldum ve milli takıma girmeye türe kazandım. İtalya’ya dünya şampiyonasına gittim, basamak alamadım ancak benzeri maç aldım orada. Şu an Yozgat Belediyesi’nde lisanslı sporcuyum. Hedefim esasen milli takıma girip Avrupa ve dünya şampiyonu atılmak” diye niteleyerek konuştu.

Salih Koçsoy birlikte “2015 yılında arkadaşım sayesinde başladım. Geçen sene Türkiye şampiyonu olmuştum bu sene Şanlıurfa’birlikte yapılan turnuvada ikinci oldum. Bu yıl milli takıma kullanmak amacıyla çabalayacağım” diye niteleyerek konuştu.

Share: