Iktisat Koordinasyon Müesses toplantısının ardından izah yapıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki Iktisat Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, toptan ekonomideki eğilimler ve ancak içindeki ekonomik-mali gelişmeler bağlamında kâin görünüş ile ati zaman beklentilerin ele alındığı ve Ölçülü Vadeli Program’de (OVP) düz kayran politikaların üstünde etraflı şekilde durulduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Himmet ve Içtimai Düzenlilik Bakanı Vedat Bilimci, Erke ve Tabiatıyla Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kaynak ve Maliye Bakanı Nureddin Bitkisel, Ekincilik ve Orman Bakanı Birim Kirişci, Tecim Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı Izleme ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgilendiren gurur ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, toptan ekonomideki eğilimler ve sıkı içindeki kazançlı-mali gelişmeler bağlamında kâin manzara ile gelecek dönüş beklentilerinin ele alındığı belirtildi.

Kurul üyelerince 2023-2025 dönemini havi OVP’deki makroekonomik çerçeveye ve bütçe büyüklüklerine ilgilendiren değerlendirmelerde bulunulduğu ve OVP’de düz alan politikaların üstünde uzun şekilde durulduğu bilgisine düzlük verildi.

Toplantıda, OVP kapsamında, geçmiş yıllarda olduğu kadar finansal disiplini asıl düz yaklaşımın ödünleme verilmeden izlem edilmesi ve Türkiye ekonomisini istihsal-istihdam-yatırım-ihracat-akan aşkın ekseninde acul şekilde büyütme hedefi doğrultusunda, teknolojiye dair istihsal yönündeki iradenin sürdürülmesi konularının gündeme getirildiği belirtildi.

Yüksek düzeyde üretimin sonucunda ortaya çıkacak refahtan, kül vatandaşların henüz adaletli tıpkısı biçimde behre alabilecekleri siyasa mekanizmalarına OVP’de kayran verilmesi üzerinde durulurken, abuhava değişikliğiyle savaşım kapsamında, ölçülü vadede yeşil dönüşüme müteveccih atılacak siyasa adımlarının öncelendirilmesi konusunun dahi ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Toplantıda ayrıca, OVP’de saha düz koskocaman projeksiyonlara Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilmek için akıbet vahi verilmiştir. Kurulda, OVP’nin Kanunda öngörülen takvime makul şekilde tamamlanarak uygulamaya alınmasına müteveccih planlama yapılmıştır.

Bu vesileyle, Ölçülü Vadeli Program ve onunla başlayan bütçe sürecimizin ülkemize filinta olmasını diliyor ve milletimizin bağımsızlığının kebir simgelerinden biri olan 30 Ağustos Galebe Bayramımızı kutluyoruz.”

Share: