Adana, Mersin Ağacı, Hatay ve Osmaniye’de yeni adli yıl küşat törenleri düzenlendi

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’bile, bakir adli yılın başlaması dolayısıyla törenler yapıldı.

Adana Barosu Başkanı Ahi Gökayaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan törende, ürkmek duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Seyhan Belediye Başkanı Akif Eksiksizlik Akay, Çukurova Belediye Reisi Soner Sakil ve baronun umumi heyet üyeleri katıldı.

Mersin

Mersin Ağacı’da yeni adli yılın başlaması zımnında Cumhuriyet Altını Alanı’nda düzenlenen törende, Baro Başkanı Gazi Özdemir, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, utanmak duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Özdemir, eskimemiş adli yılın toplumun seçme kesimi için adil olmasını rica ettiklerini belirterek, “Sazak Barosu yönetimi kendisine fariza yaptığımız müddet içerisinde, öncelikle seçme vatandaşımız için adaletin sağlanmasında, hür ve etkisiz yargının uygulanmasında ve elbette ki meslektaşımızın ve mesleğimizin onurunu yüklenmek, maddesel ve manevi refahını uydurmak için bugüne büyüklüğünde var gücümüzle çalıştık.” diyerek konuştu.

CHP Sazak Mebus Alpay Antmen ve avukatlar dahi törende saha aldı.

Hatay

Hatay’üstelik birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda planlı törende, Cumhuriyet Altını Başsavcı Vekili Tacettin Pınar ile Baro Başkanı Cihat Açıkalın Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sonuç bulan törene, Hak Komisyonu Başkanı Serkan Bozulmamış ile hakim, müddeiumumi ve avukatlar katıldı.

Osmaniye

Osmaniye’da Valilik kampüsü içerisindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, ürkmek duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Erdinç Yılmaz, dinlenmelik alanında devam eden programda, adaletin sağlanmasında herkesin üzerine düşen görevi yapacağına inandığını belirterek, kullanılmamış adli yılın kılıklı olmasını diledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy üstelik taraftar ve kusurlu sosyal medya paylaşımları ile bunlarla bağlantılı haberlerin halkın yargıya güvenini sarstığına dikkati çekti.

Karar vericilerin tarafsızlığı ile adaletli yargılanma hakkına karşıt ağırbaşlılık edecek bilim ve yorumlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Arısoy, şöyle konuştu:

“Bilinmelidir kim günce hayatta suç yapılanma eden temas söz toplumsal medyada da suçtur. Zımnında halkoyu gündemine taşınan bir lahzada temas yargılamada mahkemelere içtimai iletişim araçları üzerinden menşei belgisiz hesaplardan tavsiye mektubu ve telkinlerde bulunulmaktadır. Bu çizi suç olduğu kadar yargının işleyişine da güç zararlar vermektedir. Şu tıpkısı gerçektir ki her davada, sevgili dosyasına kazanç olan biraz karar mensubu dışında tek kimesne yeterli bilgiye cemaat değildir. Kamuoyunun demokratik doğruluk arayışlarına, duyarlılıklarına sonuna kadar ürkmek duymakla alay malay hukuk atmosferini zehirleyen bu geniş ve güncel problemin çözümü üzere herkesin konusunda düşeni yapması gerekir.”

Törende Osmaniye Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan da müşavere yaptı.



Share: