Fotoğrafçı sülale köy evini ışık platosuna çevirdiler

Gümüşhane’nin merkeze sadık Yeşilyurt köyünde bulunan evlerini foto platosuna çeviren fotoğrafçı ocak, bahçelerine kurdukları âdem eline mümasil platformda foto çekimi için kendilerini tercih eden çiftleri adeta el üstünde tutuyor. Ortam Şarki Karadeniz’de bir tane olma özelliği taşıyor.

Gümüşhane’nin merkezine 7 kilometre mesafede bulunan Yeşilyurt köyünde tüvana ve 1960 yılından bu yana dedelerinden kalma fotoğrafçılık mesleğini sürdüren Gürses ailesi, evlerini fotoğraf platosu haline getirdi. Köyde kâin evlerinde yaşamlarını de sürdüren karı, bakir evlenecek çiftlerin ışık çekimlerini gerçekleştirirken bir zamanda doğayla bağırsak içe sevinçli aralık geçirmelerini bile sağlıyor. Ağız Ağıza foto çekimine akıllıca şekilde tasarlanan evin bahçesinin beraberinde odalar bile stüdyo namına kullanılıyor. Kullanılmamış evlenecek çiftlerin berrak hava foto çekimlerinde mekan bulmakta yaşadıkları müşkülat ve gelgel koşullarına bağlı kendisine yaşadıkları olumsuzlukların önüne geçebilmek üzere tasarlanan platoda umum şeklinde tasarlanmış ve yerden yüksekliği 20 metre olan ayrımsız dünya da yer alıyor. Şarki Karadeniz’üstelik tek olma özelliği taşıyan dünya çiftlerin ve ziyaretçilerin ilgisini çekerken, eş sahipleri platformla çiftleri ahali üstünde tuttukları mesajını veriyor

Fotoğraf platosu haline getirdikleri evlerinin bahçesinde mevcut el şeklindeki platformun yurtdışında örneklerinin olduğunu fakat Şark Karadeniz’dahi tek olma özelliği taşıdığını dile getiren resimci Furkan Gürses, “Gümüşhane’üstelik aynı kusur olarak gördüğümüz için albeni koşullarını ve mekan kontrol sorunlarını ortadan soldurmak amacıyla hakeza tıpkı foto platosu oluşturduk. 3. sulp fotoğrafçıyım ego bu dedemizden kalan bir meslek, babamızın öncülüğünde bu mesleği yapıyoruz. Hem içtimai yaşantımızı bu ortamda sürdürüyoruz hem birlikte çekicilik şartlarından çevre hakeza aynı yayla ihdas gereksinimi duyduk. Gümüşhane’da mekan taharri sorununu ortadan kabul etmek amacıyla, yaylalar ve tabii güzellikler çok amma dernek gününe yetiştirilmesi amacıyla ve gelinle damatları haddinden fazla yormamak üzere böyle bire bir ortam kurduk. Ekibimizle alay malay konseptleri araştırdık, Şark Karadeniz’birlikte hakeza bir dizayn namevcut. Japonya’üstelik böyle benzeri dizayn var ve orada haddinden fazla aşkın bağ görüyor. Tığ birlikte bunu şehrimize yedirmek istedik. Toplumsal medyada gören ve bent duyanlar çok fazla. Gelip sarmak, gitmek isteyenler oluyor” dedi.

Kurdukları foto platosuna bambaşka illerden birlikte demet olduğunu anlatan ailenin tıpkısı ayrıksı fotoğrafhane üyesi Ekrem Gürses ise bunun kendilerini bahtiyar ettiğini söyledi.

Plato ile ilişkin fotoğrafları içtimai medyadan gördüğünü ve bu yüzden tercih ettiğini anlatan Merve Demirci üstelik, “Şu dakika düğünüm üzere buradayım dernek çekimleri için burayı tercih ettik. Hava üzere geldiğimiz mekan bayağı güzelce tıpkı mekan arkadaşlar aile yapmışlar, salıncak kurmuşlar ayrıca ahali figürü bulunuyor” diye niteleyerek konuştu. – GÜMÜŞHANE

Share: