Otizmli Recep Ege’nin konservatuvar sınavına hazırladığı sakat taze hayaline kavuştu

Üniversitede opera ve nümayiş bölümünde yetişek kayran otizmli Recep Iye Altıncıoğlu, konservatuvar sınavına hazırladığı 21 yaşındaki hafif zihnî özürlü Barış Kadıoğlu’nun hayaline kavuşmasına havari oldu.

Mersin’bile hararetli Hazar Kadıoğlu’na henüz 5 yaşındayken özen eksikliği ve esenlik sorunlarından ufuk belli belirsiz mental reterdasyon teşhisi kondu. Barış’ın fiziksel özürlü annesi Kadime Kadıoğlu ile babası Mustafa Kadıoğlu, yaşamlarını çocuklarına adadı.

Çocuklarının oldukça yaşlardan itibaren müzikle ilgilendiği antlaşma bahtiyar olduğunu fark eden koşa, ona 12 yaşında ayrımsız ulama aldı. Kadıoğlu, lise eğitiminin peşi sıra hayalini kurduğu konservatuvar için sınava girdi. Sınavda yeterince sükse gösteremeyen Kadıoğlu, pes etmedi, sınava gine hazırlanmaya değişmeyen verdi.

Hazar Kadıoğlu, sabık yıl çalgı eğitmeni Orçun Berrakçay aracılığıyla müzik alanında yüksek lisans eğitimini sürdüren 25 yaşındaki otizmli Recep Veli Altıncıoğlu ile tanıştı.

Sınava Altıncıoğlu ile hazırlanmaya başlayan Kadıoğlu, ailesiyle İzmir’e birlikte yerleşti. Altıncıoğlu, Kadıoğlu’na solfej ve ritim kalıpları özellikle başlamak için piyona arak ve eserlerin seslendirilmesi üstüne eğitimler verdi.

Kadıoğlu, aldığı eğitimler sayesinde ikinci denemesinde muvaffakiyetli olarak Osmaniye Korkut Dede Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Adamakıllı Sanatlar Fakültesi Çalgı Bölümüne yerleşti.

“Recep’in yardımıyla hayalime kavuştum”

Barış Kadıoğlu, AA muhabirine, müziği haddinden fazla sevdiğini, hayattaki yeryüzü nazik isteğinin konservatuvarda terbiye almak olduğunu söyledi.

Geçen yıl konservatuvar sınavını kazanamadığı üzere üzüldüğünü belirten Kadıoğlu, “Recep ile öğüt yapmaya başladığımda evire çevire şeyler öğrendim. Bugüne kadar gittiğim öğretmenlerden daha ayrımlı ve pir öğretti. ‘Bu yavru anlamaz, bundan olmaz’ diyen çok oldu. Recep’in yardımıyla hayalime kavuştum. Yeryüzü çok isteğim tıpkısı üniversitenin çalgı aleti bölümünde okumaktı. Onun yardımıyla kazandım. Hayalim çalgı aleti öğretmeni girmek. Aşağılık çocuklara ve hevesi olanlara saz öğretmek.” diyerek konuştu.

Kadıoğlu, bağlamasının tellerine dokunduğu devir bayram ve hürriyet hissettiğini dile getirerek, kendisine temas devir destek veren ailesine teşekkür etti.

“Bütün emeklerimizin karşılığını aldık”

Otizmli Recep Iye Altıncıoğlu da İzmir’da hususi aynı üniversitenin müzik bölümü opera ve şan bölümünden sabık sene çıkışlı olduğunu, ardından üstelik Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Ulum Enstitüsünde saz alanında yüksek lisans eğitimine başladığını anlattı.

Hazar Kadıoğlu’nun konservatuvarda okuma isteğini öğrendiğinde çokça etkilendiğini, ona yardım etmeye değişmeyen verdiğini kaydeden Altıncıoğlu, “Onlara artı çalmak önemli. Onların hevesini, sevgisini ve güvenini temizlemek koca. Yoksa kesinlikte bu iş baştan yürümez. Pozitif yaklaşıp üzerine gidip ‘yapabilirsin, başarabilirsin’ diye niteleyerek oluyor. Sulh’ın sınavı kazanmasıyla hep emeklerimizin karşılığını aldık.” ifadelerini kullandı.

Altıncıoğlu, tıpkısı sene süresince Sulh’ın on paralık sıkılmadan ve vazgeçmeden derslere geldiğine değinerek, ondaki bu azmi görünce kendisinin da etkilendiğini vurguladı.

Hususi bireylerin isterlerse her şeyi başarabileceklerini söyleyen Altıncıoğlu, şunları kaydetti:

“Kesinlikle pes etmesinler, çok çalışsınlar, azmetsinler. Barış ile gurur duyuyorum, o da eş oldu. Hususi bireylere destek olmak hepimizin görevi, birbirimize apotr olmamız geçişsiz. Hususi bireylere muavenet etmek istiyorum. Onlara piyano olur, solfej evet ne öğretebiliyorsam havari olmayı kendime gaye ve önsezi edindim.”

Annenin mutluluğu

Barış Kadıoğlu’nun annesi Kadime Kadıoğlu bile oğlunun hayallerine kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Recep Iye Altıncıoğlu’nun arz şişman destekçileri olduğunu anlatan asıl Kadıoğlu, şöyle bitmeme etti:

“Bu başarıyı Recep’e borçluyuz. Bana bu mutluluğu yaşatan Recep’tir. Oğlumla ilişik sunu nazik hayalim, bana ihtiyacı olmaması, ayaklarının üstünde durması ve üniversiteyi bitirmesi. Bire Bir anne evladı üzere ne gerek. Servet, servet olsun o hayalim bulunmayan. Benim hayalim oğlumun evire çevire ve alçak gönüllü ayrımsız yaşantısı olsun.”



Share: