Sonuç an haberleri | Türkiye’de 8 ayda 1469 can, gidiş geliş kazalarında öldü

EMNİYET Umumi Müdürlüğü Trafik Başkanlığı verilerine göre ağustos ayında meydana gelen 44 bin 179 gidiş geliş kazasında 289 sevimli hayatını kaybederken, 29 bin 840 hayat üstelik yaralandı. Yılın geçmiş 8 ayında ise gidiş geliş kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 1469’a yükseldi.

Itimat Umumi Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, ağustos ayında meydana gelen trafik kazalarına ilgilendiren verileri ve mobese kameralarına yansıyan görüntüleri paylaştı. Türkiye genelinde 221’i beniâdem, 18 bin 969’u yaralanmalı, 24 bin 989’u hasarlı kalkmak üzere toplam 44 bin 179 gidiş geliş kazası meydana geldi. Kazalarda 29 bin 840 gönül yaralandı, 289 kişi birlikte görüngü yerinde hayatını kaybetti. Yılın önceki 8 ayında gidiş geliş kazalarında ölenlerin sayısı 1469’a çıktı. Ağustos ayında genişlik çok kaymakamlık gidiş geliş kazası İstanbul’da oldu. İstanbul’da insanoğlu, yaralanmalı ve maddi hasarlı toplam 5 bin 128 kaymakamlık meydana gelirken, bu kazalarda 19 birey hayatını kaybetti. İstanbul’u Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa takip etti. Bildirme bir iki kazanın yaşandığı şehirler ise Ardahan, Tunceli, Hakkari ve Iğdır oldu. Ağustos ayında 20 bin 25 güdücü alkollü yerine kurgu kullanırken yakalanırken, denetimlerde 1 milyon 761 bin 343 gidiş geliş cezası uygulandı. 117 bin 242 araç ise trafikten menedildi.

KAZALAR MOBESE’YE YANSIDI

Gidiş Geliş Başkanlığı, Bayburt, Balıkesir, Burdur, Hatay, İstanbul, Kütahya, Malatya, Muğla, Niğde, Sakarya, Şanlıurfa ile Tokat’ta meydana mevrut ve mobese kameralarına yansıyan trafik kazaların görüntülerini paylaştı. Görüntülerde sürücülerin ve yayaların geçiş üstünlüğü kuralına uymadıkları görülürken, Şanlıurfa’da tıpkısı sürücüsünün yoldan çıkıp kaldırımdaki yayaya çarpması, sonrasında ise devrilmesi bile kameralara yansıdı.

Öte yandan gidiş geliş kazalarında bildirme kesif tanıdık güdücü hataları, şöyle sıralandı:

‘Araç hızını nöbet, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak geçit ve kaplamanın ancak olduğu yerlerde intikal önceliğine uymamak, şerit takip ve tahrifat kuralına uymamak, arkadan zedelenmek, devir kurallarına uymamak, kırmızı çırağ yahut görevlinin dur işaretinde durmamak, pusat giremez trafik işareti mevcut yerlere bürümek, palyatif ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş üstünlüğü katetmek, alkollü yerine açkı fethetmek, ekstrem bir lahzada vesile kazanmak, mürur yasağı olan yerlerden koymak ve kavisli şekilde veya haram olan yerlere park almak?



Share: