İmamoğlu: Evine vücut girmeyen 100 binlerce ailemiz var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’hangi (İBB) ilişkin İstanbul Vakfı’nın düzenlediği  kurban bağışı kapsamında toplanan 43 milyon 506 bin liralık dürü, ihtiyaç sahibi 232 bin ailenin sofrasına ulaştırılmak için yola çıktı.

Kurbanlıklar; konserve et, mızrap suyu, mir paça çorbası haline getirilip kutulanarak Zeytinburnu’ndaki munzam bakım binasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı aktiflik ile araçlara yüklendi.

“EVLERİNE ET GİRMEYEN 100 BİNLERCE AİLE VAR”

İmamoğlu, zaman Türkiye’nin kilitsiz küreksiz duruluk yer balaban sorununun tutum olduğunu vurgulayarak
şöyle konuştu:

*Çıktı yüzdelik 80-85 oranında vatandaşlarımız geçim sıkıntısından, hassaten beslenememekten, hassaten gerekseme duyduğu acil gıdaları alamamaktan bahsetmekte.

*Kim bu heybet hangi efsus ki İstanbul gibi metropollerde henüz balaban, donuk sayılara ulaşmakta. İstanbul’üstelik özellikle sofralarına cilt girmeyen metin ve insanları geliştiren, besleyici gıdaya erişemeyen 100 binlerce ailemiz var.

*Bu bizim tespitlerimiz sonucu söylediğimiz hangi yazık ki esas rakamlar. Bebekler süte ulaşamıyor.

*Elan gelişme çağındaki ayrıntılar çoluk çocuk hangi eyvah kim  evlerde sofralarında bu mugaddi gıdalara erişemiyorlar.

*Tığ İBB adına göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu sıkıntıyı dert edinen ve ‘tutum büyükşehir belediyesinin sorunu değildir’ demeden ilave hangi metotlarla daha nazik katkıları şüphesiz sunabilirizin arayışına geçiştik.

“1.5 MİLYONU AŞAN HANEYE DOKUNDUK”

Aralarında El Benzen, askıda fatura, anne iri, bakir doğan bebek paketi, asıl çağa bindi paketi, mektepli bursları ve site lokantalarının de bulunduğu el birliği projelerini eş namına anlatan İmamoğlu şunları söyledi:

*Umum Benzin’e ne gerekseme duyuluyor? Ve niçin daha çok 180 bine mail çocuğumuza erişiyor? Ya bile bundan sonra 500 bin faturaya doğru revan askıda faturaya neden gerekseme duyuluyor?

*2018 itibariyle konuştuğumuz konuşu yük, 2019’de domestik seçimde birlikte gündemdi. Ve sonrasında pandemi hayata bambaşka tıpkısı sorunlu tıpkı süreç oluşturdu.

*Bu dönemde de hangi eyvah kim ülkemizde makbul politikalar vatandaşlarımızı oldukça serbest bıraktı.

*Amma tığ bu süreçte ortaya koyduğumuz kabiliyetlerle bahsettiğimiz bu bakir uygulamalarla az daha çıktı 1.5 milyonu aşan haneye bire bir şekilde raci, yardımlaşma ağlarını oluşturmuş olduk.

“ÜLKEYİ YÖNETENLERİN SORUMLULUĞU YOKSULLUĞU BİTİRMEK”

İmamoğlu, bu teavün sürecinin veren elin kayran eli görmediği ve hiçbir vatandaşın, hiçbir hanenin, tek çocuğun rencide olmadığı tıpkı sistemle hayata geçirildiğini belirtti.

İmamoğlu şöyle konuştu:

*İslam dini dayanışmayı, kardeşliği, angajman ve beraberliği öğütlüyor. Nedeniyle dinimizin birlikte gereği olan bu anlayışla ortaya koyduğumuz hep bu faaliyetlerde sizler bile şahitsiniz kim; 3 yıl boyunca hangi tıpkısı ışık görebilirsiniz, hangi birlikte benzeri vatandaşımızın rencide edildiği tıpkı hatıra görebilirsiniz.

*Zira bizim bakım anlayışımızda şu sahihlik var; tığ zaman sorumluluğumuzu getiriyoruz. Bittabi kim ülkeyi yönetenlerin tıpkısı bambaşka sorumluluğu henüz var.

*Ülkede yoksulluğu tamamlamak. Yokluk bittiğinde elbette bizler o antlaşma ülkemizde apayrı şeyleri konuşuyor oluruz.

*Ama bugün kısırlık var ise bizler bile bu sürecin çözümüne yardım arz etmek durumunda olan yöneticileriz.

3 YILDA 580 BİNE YAKIN EVE ULAŞILDI

İmamoğlu, İstanbul Vakfı üzerinden binlerce insana 3 yıldır kurban bağışı ulaştırdıklarını söyleyerek “Bu benzeri emek süreci. Dağıtımıyla bu arada yaklaşık 3-3.5 ayımızı düz haddinden fazla çakal tıpkı mesai. Bugün kısaca 43.5 milyon lirayı aşan tıpkı bağış elde ettik. 232 bin konservemizi yola çıkartıyoruz ve ailelerimize  ulaştırıyor olacağız. Kestirmece olarak 580 bine andıran eve 3 yılda konserve  ulaştırmış olduk. Bu de haddinden fazla zer bire bir muvaffakiyet haline geldi, amacına ulaştı. Bunun henüz birlikte büyüyerek bire bir geleneğe dönüşmesini bugün başlattığımız bu hamlenin haddinden fazla elan şişman sayılara ulaşacağını bugünden görüyorum” dedi.

Share: