Sonbahar gelmeden kar yağışı amacıyla zaman verildi! Türkiye’ye soğuk çekicilik dalgası geliyor

Eylül ayının son haftalarına girerken serin gelgel uyarısı geldi. Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü’nün verilerine bakarak bugünden itibaren düşüşe geçecek sıcaklıklar yavaş yavaş sonbahar değerlerine ulaşacak. İstanbul’da geçtiğimiz hafta sonu 30 derecenin konusunda sâdır sıcaklıklar haftanın ilerleyen günlerinde yarı yarıya düşecek. Hafta boyunca yerli sağanaklar deli dolu olacak.

YEREL BOĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan serencam değerlendirmelere göre; Ülkemizin yıldız ve çöz kesimlerinin parçalı, düzlük meydan haddinden fazla bulutlanmış; (Karabük eşkal hariç) Gün Batısı Karadeniz, Orta ve Şark Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Ilımlı Toroslar çevrelerinin yerel bora ve gök patırtılı boğanak yağışlı; farklı yerlerin bir iki bulutlu ve kilitsiz küreksiz geçeceği durum ediliyor.

YILIN İLK OKUYUCU İÇİN TARİH VERİLDİ

Hafta sonu bakımından gelgel sıcaklığının 15 basamak ansız düşecek olmasıyla vatandaşlar “Olur yılın ilk eş hangi zaman yağacak?” sorusunu sormaya başladı. Hava Bilgisi uzmanı Asalet Ökten paylaşımlarında Uludağ’a bu sene düşünce ilk kez düşeceği tarihi verdi.

“KAR YAĞIŞI 3 DÖNEM SÜRESINCE DEVAM EDECEK”

Ökten, “Uludağ’da Perşembe akşamı kar yağışı bekleniyor. Geçen sene 23 Ilkgüz’de evvel kar yağmıştı. Bu sene 22 Eylül’de düşecek. Perşembe, Cuma Namazı ve Cumartesi kar aralıklarla bitmeme edecek. Devir kıvılcım sıfırın üstünde olacağından kar cıvık olacak…” sözlerini kullandı.



Share: