Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun maden çıkışına anif tepki: Haramı ve helali ongun bilici iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin

CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, içtimai medya hesabından paylaştığı ayrımsız videoda, Türkiye’nin metal parasıyla cari zahir kapattığını ve ülkede bire bir metamfetamin salgını olduğunu sav etmişti. Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Polis Güçleri Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Zaman Itmam Töreni’nde yaptığı konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun tartışma yaratan uyuşturucu çıkışı hakkında dahi açıklamalarda bulundu.

“HAYDUTLAR, HELALİ İYİ BİLİRİZ”

Açıklamalarında Erdoğan, Esas üstünde yoğunlaştığımız alanlardan biri gençlerimizin yıldırı ve mızrap belalarına karşı korunmasıdır. Hangi yıldırı örgütlerine, ne uyuşturucu baronlarına hangi sapkın akımlara kaptıracağımız yegâne ayrımsız evladımız var. Siyasetin içre olup birlikte hükümetimizi, iktidarımızın cari açığını mızrap kaynaklarından dirimlik elde yazar de kapatacağını zavallılara benzeri sözüm var onu erte söyleyeceğim. Haramı iyi biliriz, helali mebzul biliriz. Yasak size kalsın ey siyasiler, bunu üstelik hakeza bilin.” dedi.

“BU HANGI İNSAFSIZLIK”

Sözlerini sürdüren Erdoğan, şunları söyledi: CHP’nin güvenlik güçlerimize attığı bu iftirayı cevaplandırmak Cumhurbaşkanlığı sorumluluğun gereği namına gördüğüm için temas etmek zorundayım. Şu anda siz kalkıp da Güneydoğu’bile, doğunun ayrı ayrı yerlerinde eroin köklerini toplamak vasıtasıyla bu mücadeleyi veren emniyet teşkilatıma bu tür hakarette, iftirada bulunamazsınız. Bu zümre mızrap köklerini toplayan kuruluş işte karşımda. Hakeza bire bir teşkilatı elbette peki bile Türkiye cari açığını esrar feda etmek marifetiyle kapatıyor dersiniz. Bu hangi insafsızlıktır.

YARINI İŞARET ETTİ

Yarın takım konuşmamda çokça elan serbest bire bir şekilde yapacağım. Haramı, helali gayet dolgunca alim iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin, onu sen aynaya bak kendinde açıklık. Polisiyle, jandarmasıyla, kıyı güvenliğiyle güven güçlerimizin canları pahasına yürüttüğü uyuşturucu ile mücadelesini yalanlarla hiçe sayamazsınız. Hem yakalanan mızrap miktarı hem yakalanıp cezaevine atılmış maden satıcısı itibarıyla rekor sahibiyiz.

“BİZ DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIZ”

Genel başkanı hakeza özne partinin milletvekilleri abes durur mu? Onlar de Yalova’da duruşma basıp, hakimlere hakaret edip ya hırsızların ya teröristlerin safında olduklarını göstermişlerdir. Asayiş güçlerimizin fedakarlığının böylesine gergin yöntem oyunlarına hezel yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu çeşit iftiralara aldırmadan gençliğimizi rastgele kalem tehdide cebin korumayı sonuna kadar bitmeme edeceğiz. Bu soy saldırılar karşısında yontmak de herhalde ahraz şeytan olmayı gerektirir. Tığ ahraz iblis üstelik olmayacağız.

“MIHRAK IÇTIMAI KARGAŞA TESIS ETMEK”

Dijital yıldırı insanımızın huzuru ve nedeniyle birlikte devletimizin güvenliğini de kasıt alıyor. Hiçbir sınırın ve töre bilimi kuralın olmadığı içtimai medya mecralarından yayılan sahte beyanlarla milyonlarca dirilik linç ediliyor. Türkiye dünyada arz aşkın dezenformasyona maruz kalan ülkedir. FETÖ’den bölen yıldırı örgütüne bir nice odak insanımızı birbirine yakmak, sosyal kaos tasarlamak amacıyla istismar etmektir.

“BOMBA PATLATMAK VE YALANI SİLAH OLARAK YOLMAK ARASINDA AYIRT BULUNMAYAN”

Kızılay birlikte bomba patlatmakla yalanı aynı zırh olarak iletilmek ortada tek fark yoktur. Gelişmemiş süre ilk meclisimizin takdiriyle hayata güzeşte yasal düzenlemenin ülkemizin sayısal teröre özellikle cebin ünsiyet ve demokrasi zemininde yürüttüğü mücadeleyi henüz dahi kolaylaştıracağına emenim.

Potansiyel tehditleri yakalamak, vakitlice hazırlık almak için risk analizine müteveccih çalışmaları artırıyoruz. GAMER’i yapay zeka destekli sistemlerle güçlendiriyoruz. Bu ülkede hiçbir suçlunun sokağa adım atamayacağı sistemi mutluluk geneline yaygınlaştırıyoruz. Türkiye’nin verisi Türkiye’bile kalmalı anlayışıyla fen güvenliği açısından yerel ve milli çözümler üretiyoruz.

“GÜVENLİKTE KERIM OLAN İNSANDIR”

Güvenlikte dahi esas olan insandır. Onun ihtiyaçları ve beklentileridir. Bu hizmetleri sunan amme görevlilerin vasıflarıdır. Polis akademimizin bünyesinde hesaplı çalışmaları çokça amma çok şanlı görüyorum. Amacımız milletimizin her bir fedine vatandaşı olmaktan hava duyduğu tıpkı ülkede yaşamakta olduğunu hissettirmektir.

DEAŞ’la sahada döş göğüse savaşçı biricik NATO ülkemizi olmamıza rağmen atılan baskısız iftiraları hatırlayın. Defans sanayiden ekonomiye büyüklüğünde değme konuda Türkiye’ye diz çöktürme çabalarını hatırlayın. Bunu sizlerle bu arada, sizlere güvenerek birlikte yaptık. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizde kurduğumuz demokratlık ve kalkınma altyapısı sayesinde zaman Türkiye Yüzyılı vizyonunu konuşabiliyoruz.

Share: