Dinç kadın, ihtişam desteğiyle küçükbaş hayvancılık işletmesi kurdu

Nevşehir’in Kozaklı ilçesine tutkun Kanlıca köyünde etkili 24 yaşındaki gailesiz müteşebbis Rukiye Yılmaz, Ekincilik ve Orman Bakanlığından aldığı yardım desteğiyle küçükbaş hayvancılık işletmesi kurdu.

Nevşehir Hacı Bektaş Ege Üniversitesi Avanos Patika Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümünden 2020’da mezun olan Yılmayan, mayıs 2022’bile bakanlığın Eksper Başkaları projesine başvurdu.

Yaklaşık 2 ay evvel projesi akseptans edilen Yılmayan, Kırsal Kalkınma Yatırımları Terviç Programı kapsamında hoşgörüsüz ödemesiz verilen 100 bin lirayla 38 kucak ve 2 antrenör aldı.

Ailesiyle yaşadığı köydeki evinin yakınında bulunan ağılda hayvanlarının bakımını özne Yılmaz, benzin, peynir ve yağ üretimiyle ekonomiye ulama sunmayı hedefliyor.

Öğretmenleri ve arkadaşlarının takdirini topladı

Yılmayan, AA muhabirine, ailesinin bile küçükbaş hayvancılıkla uğraştığını, internette hasbelkader gördüğü projeye başvurduğunu söyledi.

Hayvanlarla ilgilenmekten sağlık aldığını, işini hem hobi hem da ticari anlamda bayıla bayıla sürdürdüğünü anlatan Yılmayan, şöyle konuştu:

“Doğal kişi deste arttı, benzen, peynir ve yağ üretimi fayrap etmek istiyorum. Hayvan Bilimi, yaz döneminde arazide, havanın yağışlı olduğu günlerde ağılda kalıyor. Sabahleyin ve akşam su ve yem veriyoruz. Arada bakımlarını yapıyoruz. Bu işin aynı zorluğu olduğunu düşünmüyorum. Aşılarını filhakika Ekincilik İl Müdürlüğü görevlileri gelip kendileri yapıyor. İşe başladığımda aileme danıştım, onlar hep arkamdalar. Onların çokça desteğini gördüm, onlar sayesinde bu noktaya büyüklüğünde gelebildim. Meslek arkadaşlarım ve öğretmenlerim üstelik manevi bindi veriyor, tebrik kartı ediyorlar.”

“Kızım hayvanlarıyla kendisi ilgileniyor”

Ağababa Uğur Yılmaz da (48) öğrencilik hayatını tamamlayan kızının küçükbaş hayvan besiciliği etme düşüncesini öğrendiğinde, ona bindi verdiğini belirtti.

Gençlere bu kabil projelere başvurmalarını kaynak fail Kasıt Yılmaz, “Kızım, hayvanlarıyla kendisi ilgileniyor, isteyerek bile yapıyor. Devletimize teşekkürname ederiz. Gördüğüm gençlerin bütünü masa başı hareket istiyor. Kızım üniversiteyi bitirdi bu işi ayırmak istediğini söyledi. Biz bile kendisine bindi verdik.” ifadesini kullandı.

Share: