“İlk Evim, İlk İş Yerim” ile “İlk Evim Arsa” projelerinin lansman tırı Artvin’e geldi

Mekân, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” kampanyasıyla ilişik bilgelik yüklemek için hazırlanan lansman tırı, Artvin’de vatandaşlarla buluştu.

Valilik önündeki Milli İrade Meydanı’nda konuşlanan tanıtım tırını konuşma eden vatandaşlar, TOKİ uzmanları ve görevliler eliyle bilgilendirildi.

Yetkililere projeye dayalı sorular sorarak alçalma ettikleri konular karşı bilgi düzlük vatandaşlar, tırdaki sanal hamur gözlüklerini kullanarak proje dahilinde yapılacak daireleri rüyet imkanı buldu.

Tırı gezen vatandaşlardan Orhan Güner, AA muhabirine, projeye oğlunun ve babasının referans yaptığını belirterek, “Yoldan geçerken gördük ve ‘uğrayalım’ dedik. Kızım mevhum mahiyet gözlüğüyle habbe içini gezdi. TOKİ’nin buraya kadar gelip bu hizmeti vermesi hoşumuza gitti. Bu da bu projenin ne büyüklüğünde şişman ve mehabetli olduğunun göstergesi diyerek düşünüyorum.” dedi.

Artvin’deki projenin ne devir başlayıp, kuraların ne ant çekileceğine dayalı bilgiler aldığını anlatan Güner, projede emeği sabık herkese teşekkür etti.

Tırı gezen vatandaşlardan Erdal Canlı ise bu iyicene projeyi hayata nâkil Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’a ve özge ilgililere teşekkürlerini sundu.

Canlı, tırda sanal gözlükle evi gezdiğini ve çokça beğendiğini kaydederek, “Evler haddinden fazla iyicene. İnşallah ihtiyaç sahibi herkese yarar ve vatandaşlarımız üstelik ev sahibi tamam.” diyerek konuştu.

Share: