Bireşimli zeka ile mutasavver geçmiş Kovid-19 ilacının klinik denemeleri başladı

Bireşimli zeka ile tasarlanıp geliştirilen önce kullanılmamış nev koronavirüs (Kovid-19) ilacının insanlar üzerindeki klinik denemelerine başlandığı duyuruldu.

Merkezi Hong Kong’birlikte mevcut Insilico Medicine, ISM3312 terapötik ürününün, klinik denemeler öncesi çalışmalarında akciğerlerdeki viral yükü ve iltihabı “mehabetli ölçüde azalttığının” saptandığını bildirdi.

Kanadalı bilgin Dr. Alex Zhavoronkov yaptığı açıklamada kurucusu ve arka yöneticisi olduğu şirketin merhem üstüne bireşimli zeka ile icraat yaptığını belirterek, “Doğurucu bileşimli zeka, adam gelişiminin rastgele alanını dönüştürüyor. Üretken sentetik zeka kullanılarak üretilen ikinci yoz özdek terapötik ilacımızın daha çok adam klinik denemelerine girdiğini, irfan ve geliştirme döngüsünü yorumlamak amacıyla haddinden fazla net beş on çizelgesinde olduğunu duyurmaktan akıbet basamak mutluyuz.” dedi.

Zhavoronkov, şimdiye büyüklüğünde ilk kez yapay zeka ile mutasavver bir Kovid-19 ilacının klinik denemelerine başlandığına bel ederek, ISM3312 terapötik ürününün, insanlar üzerindeki klinik denemelerinin Çin’üstelik başlayacağını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada dahi ilacın, virüsteki proteazlar olarak bildik enzimleri anlayışsız dönüşümsüz bağlayıp inhibe ederek çalıştığı ve hedeflediği proteazın bile SARS-CoV-2 virüsünde mevcut asıl proteaz olan 3CLpro namına adlandırıldığı belirtildi.

Açıklamada ISM3312’nin hedeflediğine eş proteazların tekmil koronavirüslerde bulunduğu, bunun dahi ilacın sadece SARS-CoV-2’nin bulunan ve gelecekteki varyantlarını değil, diğer koronavirüsleri da hedeflemede etken olabileceği anlamına geldiği tabir edildi.

Share: