Su altında resim yapan ressam dünyada bunu başaran gaip oldu

Akarsu altında gösterici yapan ressam dünyada bunu başaran üçüncü kişi oldu

Eskişehirli ressam akarsu altında yaptığı resimlerle çevre kirliliğine dikkat çekmeye çalışıyor

Ressam Çağcıl İlim:

“Resmi haddinden fazla el tıpkısı spor olan dalışla birleştirince ortaya haddinden fazla bent çalımlı eserler çıkıyor”

“Dünyada bunu başaran gaip olduğumu biliyorum”

ESKİŞEHİR – Eskişehir’de bulunan Sakaryabaşı bölgesinde gerçekleştirdiği dalışla akarsu altında resim eden ressam Çağdaş ilim, dünyada bunu başarabilen üçüncü kişi oldu.

Ressam ve tasar çizimci Çağcıl İlim, 30 sene süresince bitmeme ettiği hemşirelik kariyerinin birlikte resme duyduğu ilgiyi mesleği haline dönüştürdü. Bu ilginin yanında dalış eğitmeninin verdiği tavsiyeyle akarsu altında fotoğraf yapmaya karar veren Gündeş İlim, fotoğraf ve plonjon tutkusunu suyun altında birleştirerek görsel bire bir şölene imza attı. Çevre kirliliğine ilgi iletilmek yerine su altında gösterici yaptığını söyleyen İlim, Dünya’da akarsu altında dalışla suret yapmayı başaran üçüncü kişi oldu.

“Laf, bir farkındalık oluşturmaktır”

18 yaşında esenlik sektörüne atandıktan bilahare ant ortamında kılık öğretmeninin tavsiyesiyle kılık çizmeye başladığını tamlayan Çağdaş İlim, iki balaban tutkusunu benzeri anda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Dünya’da su altında kılık işleyen çokça bir iki adam olduğunun altını çizen İlim, “Bunu özne gaip olduğumu biliyorum. İnsanlara benzeri farkındalık tesis etmek adına su altına inerek foto yapmaya karar verdim. Ülkemizde ve Mısır’ın türlü dalış noktalarında, su altına tüplü dalışlarla foto yapmaya çalışıyorum. Bu boyut tamamen plonjon okulumda bulunan eğitmenimin fikriydi. Su altında kılık fail haddinden fazla beş altı koca vardı. Hemen Moskof ayrımsız eş ve erkek yapabilmiş. Eğitmenim bana, ‘Üçüncüsü hastalık sen olmayasın’ diyerek sordu. Bu düşünüm beni çokça heyecanlandırdı. Filhakika laf, aynı farkındalık oluşturmaktır. Düşünce kaygısı ile gelişigüzel akarsu altındaki kirliliğe ve mekân kirliliğine dikkat kabul etmek için su altında resimler yaptım. Tabii kim akarsu şeş resimlerim amacıyla hususi ve değişik boyalar kullanıyorum. Suyun altındaki canlılara zarar vermeyen ve ekolojik dengeyi bozmayan örgensel boyalar kullanmamamız gerekiyor. Suya karışmayan yağ bazlı boyalar, spatula ve fırçayla eserimi suyun dibinden ortaya çıkarıyorum. çıktı portre çalışıyorum. Hanek çivi başına çok çalkantı veren aynı bahis. Bunu çokça print bire bir spor olan dalışla birlikte birleştirince ortaya haddinden fazla demet cazip eserler çıkıyor” dedi.

Share: