2022 Yılı İmalat Sanayi Finansman Destek Programı Proje Müracaat Sonuçları İlan Edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Umumi Müdürlüğü koordinasyonunda, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (HEYBET) tarafından 9 Haziran 2022 tarihinde ilan edilen ve başvuruya açılan İmalat Sanayi Finansman Destek Programı üzere Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden Ajansımıza sunulan mecmu 88 projenin kıymetlendirme süreci, ilişkin yasa hükümleri uyarınca gerçekleştirilerek sonuçlandırıldı.

Ajansın imalat sanayine müteveccih adına uyguladığı İmalat Sanayinde Kurumsallaşma ve Katma Kızıl Üretimin Geliştirilmesi Serencam Odaklı Programı çerçevesinde yürütülen finansman desteğinde gailesiz istihdamı sağlanması, verimliliğin, dijitalleşmenin artırılması, yeşil mutabakata uyumun hızlandırılması, ihracatın artırılması kabil bölge imalat sanayini geliştirici unsurlar vadi almakta. Yeniden muteber bindi programında evcil malı kullanımı, orta-yüksek veya efdal teknolojili yapıt üretimi birlikte isteklendirme edilmekte. Böylecene tıpkısı yandan bölgedeki öne sâdır sektörlere destek verilirken, değişik taraftan stratejik ve elan melfuf değerli yayın üretimi olan sektörlere üstelik yatırımların yönelmesi amaçlandı.

İmalat Sanayi Finansman Destek Programı’na yapılan başvuruların yorum süreçleri tamamlanarak 21 Teşrinievvel 2022 tarihinde Ajans Umumi Heyet tarafından onaylandı. Muvaffakiyet puanı madun eksen (65) ve üstünde puan düz tekmil projeler destek almaya türe kazandı. Kudretli olan 44 projenin sektörel dağılımında fabrikasyon esrar ürünleri imalatı, bilgisayarların, elektronik ve optikçi ürünlerin imalatı, möble imalatı, kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı, elektrikli donatı imalatı sektörleri öne çıkmakta. Bahsi sabık 5 sektörden bütün 26 proje destek almaya adalet kazandı. Başka 18 muvaffakiyetli proje ise 11 ayrımlı imalat sektöründen sunuldu. Bindi almaya adalet kazanan projeler ile 200’e andıran gencin istihdamı hedeflendi. Ajans aracılığıyla liyakatli projelere verilecek finansman desteği, uzlaştırıcı yapılış tarafından sağlanacak ana paranın kar payı getirisinin ödenmesi şeklinde olacak. Bu şekilde uygulanacak finansman desteği ile TR72 Bölgesi imalat sanayinde 110 milyon TL’yi aşan bire bir yatırımın harekete geçirilmesi hedeflendi.

ULULUK vasıtasıyla yapılan açıklamada; “İmalat Sanayi Finansman Destek Programı sonuçlarının TR72 Bölgesi üzere oflaz olmasını dileriz. Programda muvaffakiyetli olan proje listesine www.oran.org.tr adresinden erişilebilmektedir” ifadelerine saha verildi. – KAYSERİ

Share: