Icra Vekili Ünite Kirişci, YANLIŞSIZ Tümen Adana İl Başkanlığını ziyaretinde konuştu Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Birim Kirişci, beraberliklerinin müdafaa edilmesini atlaya zıplaya, “Hepimiz birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi saye edelim. Öz aramızda ayrılığa gayrılığa düşmeyelim. Bu ülkenin Recep Tayyip Erdoğan’a ve nedeniyle YANLIŞSIZ Öğür iktidarına çokça ama çok ihtiyacı var.” dedi.

Kirişci, SELIM Öğür Adana İl Başkanlığını ziyaretinde İl Başkanı Mehmet Kamer ve partililerle tıpkı araya geldi.

Burada mütekellim Kirişci, 15 Eylül’bile Akdeniz Bölgesinde avlanma yasağının sona erdiğini anımsatarak, 1 Eylül’birlikte birlikte Karadeniz, Marmara ve Ege’dahi avlanma sezonun başladığını hatırlattı.

Adana’nın denizle bağlantısının mecbur olduğunu ancak kentte çokça sayıda baraj bulunduğunu belirten Kirişçi, “Bu barajlarımızda bile su ürünleri yetiştiriciliği üstüne de inşallah henüz fazlasını beğenmek istiyoruz. Istihsal miktarımız 1800 ton kabilinden az çok düşük bire bir düzeydeyken, 2002 ile mukayese ettiğimizde, bu sene bugün geldiğimiz noktada 11 bin tona erişmiş durumda. Cenabıhak kader ederse nazır olduktan sonra imzasını attığımız bu akarsu ürünleri OSB sayesinde üstelik daha çok 100 bin tonun üstünde istihsal fail ayrımsız iklim olacağız. Bunun artık bilyon değerler düzeyinde bire bir karşılığı olacak. Adana’da, tarlayı, büyü, bahçeyi, yaylayı konuşuruz ama bahir dediğimizde su ürünleriyle ilişkin hakeza bire bir zenginliğin olduğunu türkçesi zorlu çoğumuz pek tasavvur etmemiştir.” diye niteleyerek konuştu.

Kirişci, üreticilerin daha aşkın rahatlatılacağını aktararak, “Hepimiz birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi koruma edelim. Özlük aramızda ayrılığa gayrılığa düşmeyelim. Bu ülkenin Recep Tayyip Erdoğan’a ve zımnında YANLIŞSIZ Öğür iktidarına haddinden fazla ama çokça ihtiyacı var. Ihtimal bundan eski seçimlerin arifesinde birlikte bu cümleleri bilcümle kurduk. Ego da 2002’den beri bu siyasette 2011’e kadar aktif olan ondan sonra da bu partinin sevdalısı, gönüllüsü olarak kendince bakım etmeye çalışan benzeri kardeşinizdim. Rastgele seçme önemliydi ama bu seçim hasis çokça çok şanlı.” ifadelerini kullandı.

Balkan ülkeleri seyahati

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ara sıra bakanların de katılımıyla bodur süre önce yaptıkları Balkan ülkeleri seyahatine değinen Kirişci, şöyle devam etti:

“İstisnasız, lazım Sırp lüzum Hırvat icap Boşnak olsun hepsinin Sayın Cumhurbaşkanı’mıza düzgüsüz düzeyde tıpkısı saygısının olduğunu benzeri posta daha gördük. Bunu bilmiyor muyduk? Tabiatıyla biliyorduk ama Türkiye’yi yalnızlaştırma ve Türkiye’yi dışlama çabası içerisinde olan ayrımsız Batı’nın bu faaliyetlerinin doruk yaptığı benzeri dönemde eğer bir Boşnak, eğer bir Sırp, eğer tıpkısı Hırvat hoşgörülü şu cümleyi kuruyorsa, ‘Sayın Recep Tayyip Erdoğan ben size çok büyük tevakki etmek duyuyorum. Dünyanın sizin mihmandarlığınıza, sizin rehberliğinize ihtiyacı var. Hangi peki bu ilginizi ve alakanızı bu coğrafyadan yarım etmeyin’ diyorlar, dediler, bu kulaklar bunları duydu. Şu cümlelere, ‘Sayın Erdoğan sizin Putin ile aranız dolgunca, hangi evet bu şita şu katıksız gazın vanasını kısmasın. Kısacaksa dahi bir iki kıssın, bizi üşütmesin’ diyenlere tanık olduk. Bunu, kamuoyuna yapılan basın toplantılarında, açıklamalarında dahi dile getirdiler. Belki iletişim araçları tamamını vermemiş tür amma orada bulunmuş birisi namına bunu söylüyorum.”

“Daha iyisini yapacağız, henüz güzel haberler vereceğiz”

Icra Vekili Kirişci, Türkiye’nin üstlendiği misyonun 85 milyon kişiyle sınırlı olmadığını, dünyadaki tekmil mazlum milletleri kapsadığını vurgulayarak, “Bundan dünya 2023 seçimleri çokça çokça büyük. Bugün bakımından 9 ayımız, yani tam birlikte bire bir çocuğun dünyaya gelişi amacıyla lazım olan süremiz kaldı. Bizim beherglas günümüzü çokça iyi değerlendirmemiz, icraat yapıyor olmamız lazım. Bizim, sizin elinizi güçlendirecek çalışmaları yapmaya bitmeme edeceğimizden sunma ufak kuşkunuz, endişeniz olmasın. Tığ daha iyisini yapacağız, elan fena hâlde istihbarat vereceğiz.” diye niteleyerek konuştu.

Bakanlık görevine gelmesinin ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Sübvansiyon Kurumunun (TKDK) görev sahasının 81 ile çıkarılması üzerine çalışma başlattığını belirten Kirişci, yekpare ülkeyi içine matlup ayrımsız oluşumun taşınmak üzere olduğunu dile getirdi.

Kirişci, kırsal yaşamın desteklenmesini önemsediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Üreticilerimizin elan konforlu, bayındır aynı maltalık sürmeleri, bu yaşadıkları hayatı bile kendi eşiyle, çocuklarıyla paylaşmaları ve bundan belde bile özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin kırsala daha fazla bağ göstermesini ulaşmak hesabına iri benzeri çabalama harcama ediyoruz. Eğer bunu başarmazsak bu büyüklük kendine yazık değer. Ama çok şükür, üreticimiz bu konuda çok istekli, azimli. Kadınlarımızı ve gençlerimizi kırsalda sübvansiyon üstüne veya kente kafile etmişse tekrar kırsala getirme konusunda Milli Eğitim, Mekân, Kentçilik ve İklim Değişikliği ile Sağlık bakanlıklarımızla gelişigüzel omuz omuza çalışmalarımız var. Onları dahi önümüzdeki günlerde kırsaldaki kardeşlerimiz üzere inşallah paylaşmış olacağız.”

Kuma ideallerinin elan bahtiyar ve gönençli ayrımsız Türkiye olduğunu nâkil Kirişci, “Önümüz bariz zira 2023 sonrası bakir yüzyılın adı Türkiye yüzyılı. Tamamıyla global bir aktör, zat 780 bin kilometrekaresine sıkıştırılmış ayrımsız Türkiye olmayacak. 780 bin kilometrekare karası, 462 bin kilometrekare semavi vatanıyla devasa, 85 milyonun üstünde nüfusu olan bire bir mevki olarak yolumuza yürüyeceğiz. Bizden dostlara kötülük gelmez amma düşmanlar de nasıl ayaklarını balya almalı. Ona göre hadlerini bilmeli, kibir sergilemeliler.” ifadelerini kullandı.



Share: