Altaylı Ağa üç büyüklerin radarında

Spor Göt 1’inci Tomar ekiplerinden Altay’da model giyen 16 yaşındaki stoper Ede Sarıkaya, üç büyüklerin dikkatini çekti.

Siyah-beyazlı formayla arzulu namına ilk kez güzeşte sezon Süper Klasman’deki Trabzonspor maçında müddet düzlük ardından Kasımpaşa maçında 90 zaman fariza fail canlı savunmacı, bu zaman 1’inci Küme’da 5 karşılaşmada oynadı. Gösterdiği performansla U18 Milli Takımı’na çağırma edilen Ede’yi; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin scout ekiplerinin takip ettiği öğrenildi.

Bu sezon 1’inci Tomar’da eşkal giyen bildirme canlı futbolcu olan Efe Sarıkaya’yı bire bir ligde uğraş eden kulüplerin da izlediği rapor edildi. Dinç savunma oyuncusunun bu performansını devam ettirmesi halinde zaman böylece yuvada kalma ihtimalinin düşük olduğu kaydedildi.Öte yandan, Altay’da futbola başlayan Ağabey, şubat ayında İzmir temsilcisi ile 2 yıllık aç inikat imzaladı. Serencam dönemde Cenk Özkaçar’ın Fransız ekibi Lyon’a ve Kazımcan Karataş’ın Galatasaray’a satışlarıyla gelir elde eden Altay, Aka’yi dahi parlatmayı hedefliyor.

Share: