Adana’da FETÖ’nün “aile abiliği” iddiasına 23 yıla kadar delik istemi

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “sülale abisi” olduğu ve 2009’daki Polis Koleji sınav sorularını örgüt üyelerine verdiği argüman edilen sanık üzerine 23 yıla kadar kodes cezası istemiyle sevgili açıldı.

Savcılıkça, karşı adli taharri tedbiri geçerli tutuksuz K.K. üzere yürütülen soruşturma tamamlandı. FETÖ’nün “eş abisi” olduğu argüman maznun için “silahlı yıldırı örgütüne unsur tevessül etmek”fecir 15 yıla kadar, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına ayyarlık suçuna yardım etme”den üstelik 8 yıla kadar delik cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Okkalı Ukubet Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, için FETÖ soruşturması yürütülen şahit F.E’nin ifadelerine yer verildi.

K.K. ile örgüte ait tıpkı evde arkadaşça toplantılarına kaldıklarını tamlayan şahit, ” Niğde’dahi örgüte ilgili evde Polis Güçleri Koleji sınavlarına hazırlandım. Sınava kestirmece bire bir hafta kala ‘karı abisi’ olduğunu bildiğim K.K. bize kitapçık halinde 150 modül imtihan sorusu getirdi. Sınavda sâdır sorularla bu kitapçıktaki soruların tıpkı olduğunu gördüm.” ifadesini kullandı.

İddianamede, FETÖ’ye ilgilendiren evlerde kaldığı anlatılan K.K’nin teşkilat üyeliğinden karşı muamele yapılan kişilerle irtibatının belirlendiği bilgisine meydan verildi.

Sanığın, “bilinmeyen imam”ların talimatıyla FETÖ içerisinde “sülale abiliği” yaptığı ve örgütsel dostça toplantıları düzenlediği, 2009’daki Polis Güçleri Koleji imtihan sorularını teşekkül üyelerine verdiği ve sınavı kazanan öğrencilerin takibini yaptığı tamlanan iddianamede, K.K’nin “silahlı yıldırı örgütüne üye olma” ve “amme alım ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık suçuna yardım ika” suçlarından 23 yıla büyüklüğünde mapushane cezasına çarptırılması istendi.

K.K, iddianamedeki ifadesinde hakkındaki suçlamaları akseptans etmedi.

Share: