Akıbet dakika haberleri | KIRIKKALE – İlkokul öğrencileri “Akarsu İçme Alışkanlığı Kazandırma Etkinliği” düzenledi

Kırıkkale’de beş öğrencileri, suyun koca sağlığı açısından önemine dikkati örtmek amacıyla vatandaşlara su dağıttı.

Mustafa Necati İlkokulu sarıklı ve öğrencileri, düzenledikleri “Akarsu İçme Alışkanlığı Kazandırma Etkinliği” kapsamında, Utku, Ankara ve Özgürlük caddelerinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte suyun önemine dikkati calip döviz ve pankartlar haiz öğrenciler, henüz bilahare Cumhuriyet Altını Meydanı’nda vatandaşlara su ikram etti.

Okul Müdürü Sabri Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, suyun koca sağlığı için haddinden fazla oylumlu olduğunu, etkinlikle bunu tıpkı kez daha anımsatmak istediklerini söyledi.

Sınıf öğretmeni Gıyap Canarslan da 4 yıldır projeyi uyguladıklarını ve geleneksel ağıl getirdiklerini belirtti.

Topluma akarsu içme alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını anlatım fail Canarslan, “Akarsu hayattır. İnsan susuz 3 devir kalabiliyor amma açlığa 20 aktarılma dayanabiliyor. Nedeniyle toplumumuzda su içme alışkanlığı az olduğu için böyle aynı proje hazırladık. Bu kapsamda, vatandaşlarımıza 3 bin bardak akarsu izzetüikram edeceğiz.” diyerek konuştu.

4. derslik öğrencisi Furkan Uygurtaş ise su dağıttıklarını ve haddinden fazla eğlendiklerini anlatarak, herkesin günde 2 litre su içmesi gerektiğini kaydetti.

Share: