Afyonkarahisar’da 100 bin kap aşure dağıtıldı

Afyonkarahisar’da, “Sultan Divani’yi Ihtifal ve 40 Hatimli Şifalı Alaca Aş” etkinlikleri kapsamında, vatandaşlara 100 bin cilt aşure ikramında bulunuldu.

Afyonkarahisar Belediyesince gerçekleştirilen etkinlikte,”40 akıl 40 intaç okutularak, 40 kazanda pişirilen” alaca aş, cuma namazının peşi sıra Sultan Divani’nin türbesinin da bulunduğu Mevlevi Camisi başta tutmak için kentin 43 yerinde dağıtıldı.

Mevlevi Camisi’nde planlı aşure dağıtım töreni, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseriyle başladı.

Afyonkarahisar Şehremini Mehmet Ağabey, törende, aşure etkinliğinin tahminî 520 yıldır bitmeme ettiğini söyledi.

Geleneksel etkinliğin duasının geçmiş yapıldığına değinen Kabadayı, “Kısaca 2 yıldır salgın dolayısıyla alaca aş dağıtımını gerçekleştiremedik. Bu yıl çetin katılımla ve müstehzi şekilde yapıyoruz. Bundan ahir yıllarda üstelik bu güzel geleneğimiz önceki günkü üzere devam edecek. Aşurelerimiz hepimize felah olsun.” diye niteleyerek konuştu.

İl Müftüsü Sinan Ocakçı marifetiyle yapılan duanın ardından belediye yemekhanesinde türlü hububat ve yemişle hazırlanan 100 bin cilt aşure, Afyonkarahisarlılara dağıtıldı.

Etkinliğe, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, SELIM Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, DÜRÜST Fırka İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, ofis müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve haddinden fazla sayıda vatandaş katıldı.

Share: