“Hurdacı Şair” duygularını yazdığı şiirlerle anlatıyor

Konya’nın Karapınar ilçesinde toplanan hurdaları satarak ailesinin geçimini sağlayan ilkokul mezunu 72 yaşındaki Ahmet Yapar, çalışırken yersiz eskiden yazdığı şiirlerle günün yorgunluğunu atıyor.

Yapar, yıllardır arada bir at arabası ara sıra dahi elle çekilen tablayla sokak sokak gezip kağıt, plastik, teneke kabil dümbelek tahavvül malzemeleri topluyor.

Son yıllarda ilçedeki hurdacıların topladığı atık malzemeleri evinin bahçesinde depolayarak satan 4 bala babası 72 yaşındaki Yapar, sokaklarda dolaşırken başladığı koşuk çeper yeteneğini henüz da ilerletmek için çabalıyor.

Şiir yazmak günün stresinden uzaklaştırıyor

Şiir yazarak yorgunluğunu attığına mümin Yapar, AA muhabirine, askere gitmeden önce amelelik yaptığını, 1974’te evlendikten bilahare hurda toplamaya değişmeyen verdiğini söyledi.

Karapınar sokaklarında teneke, kadeh, plastik, kağıt topladığını aktaran Yapar, 4 çocuğunu üstelik evlendirdiğini, 10 torunu olduğunu dile getirdi.

Emekli olmasına karşın çalışmaya devam ettiğini anlatan Yapar, okumayı çok istediğini fakat ilkokulu bitirdikten sonra okula gidememenin hüznünü hep yaşadığını kaydetti.

Farklı insanlarla tanışmaya, rastgele insanın vukuf birikiminden faydalanmaya çalıştığını vurgulayan Yapar, bire bir müddet sonradan türkü yazmaya iptila sardığını dile getirdi.

Yapar, koşma yazmayı çokça sevdiğini belirterek, “Akşamları şiirler yazıyorum. Bunu üstelik ayrımsız hobi haline getirdim. 3 yıl evvel türkü kitabım imdi. Şimdi ikincisini hazırlıyorum. Kimi Zaman özlük kendime başkaldırı ederim bire bir dörtlük söylerim. Arada Sırada askerimize, kimi vakit polisimize yazıyorum. Günce hayatta karşılaştığım konuları şiirlerimle gündeme getirmeye çalışıyorum. Bu zamana kadar 200 kadar koşuk yazdım. Eşime yazdığım şiirlerim de var.” ifadesini kullandı.

Şiir yazmanın namına geçim verdiğini aktaran Yapar, “Hurda toplarken, aşındırmak yerken, otururken daim aklımdan mısralar beğenilen. Akşam de bunları yazıya dökerek, mihman hale getiriyorum. Bu şekilde günün stresinden üstelik uzaklaşmış oluyorum.” dedi.

Share: