Liva Şen’e gönderi töreni düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle Tuğgeneralliğe terakki eden Muş İl Uyanık Komutanı İlhan Şen amacıyla gönderi töreni düzenlendi.

İl Güllabi Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende mütekellim Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, zaman burada Sancak İlhan Abat’i uğurlamak amacıyla tıpkısı araya geldiklerini söyledi

“Arkamızda bıraktığımız eserler, izler yaşar”

İlhan Rahat ile 2 yıl gelişigüzel çalıştıklarını kaydeden Vali Gündüzöz, “Bizler tayinci görevlerde müteharrik insanlarız. Kaymakamlığımdan bu yana kabaca saydığımda 10 civarında yerden bu şekilde ayrıldım. Komutanımızda sunu bir iki benim büyüklüğünde düz değiştirmiştir. Bizim üzere görevlere tabi olanların karşılaştığı katıksız sonuçtur. Görev süremiz biter ayrılırız. Ama ayrıldıktan sonra arkamızdaki asar, izler yaşar. Zaman burada hazirunun sabah vaktinde toplam olması, komutanımızı uğurlamaya gelmiş olması cebren yapılan ayrımsız şey değil. Içtenlikle ve buraya bıraktığı sulu ve eserlerden kaynaklı” dedi.

“Devleti ululuk özne haddizatında amme düzenidir”

Onurla fariza yaptıklarını belirten Vali Gündüzöz, “Bu işler aslında parayla pulla yapılacak işlemler değil. Hangi verirseniz verin dağda bayırda, ailenden uzakta görev yapmanın maddi benzeri karşılığı olanaksız. Uyanık hakeza tıpkısı açıkgöz, görevi üstelik hakeza ayrımsız fariza. Tayini hiç bitmez, gurbeti on paralık bitmez. Hepinizin alnından öpüyorum, hepiniz kahramansınız. Ailesinden ırak ara vermek, gurbette yaşamak elhak sunu makro kahramanlık ve bunu vatan üzere yapıyorsan çokça daha koskocaman. Devleti celal işleyen haddizatında amme düzenidir. Zorlu haddinden fazla kamu hizmeti vardır ve bunların bol yürütülmesi görevimizdir. Hepsine el valisi namına vekillik ediyoruz. Denetimimizde. Vatandaşın can, servet, ırz güvenliği temin edildiyse diğerlerinin anlamı vardır. Aslında amme düzeni yoksa kamu hizmetleri de yürümez. Devleti fehamet özne bu felsefeyi ayakta tutanda kolluk kuvvetleridir. Jandarmadır ve polistir” ifadelerini kullandı.

“Bu desise sancak burada dalgalanıyorsa Açıkgöz Teşkilatı’nın burada emeği, cebin teri büyüktür” diyen Ilbay Gündüzöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu vesileyle tüm şehitlerimizi, ebediyete anlamaklık etmiş gazilerimizi bitirmiş mensubu, polis, asker ve ayrıksı sivil memurlarımızı üstelik yağmur ve şükranla anıyoruz. Liva İlhan Abat’le 2 yıl çalıştık ve çok şükür miralay rütbesiyle geldiği 3’üncü alayından paşa olarak umu ettiğimiz üzere liyakatine ve ehliyetine akıllıca şekilde tefeyyüz ederek ayrılıyor. Hem feyiz aldı hem nasıp aldı. Tayinde Türkiye dışına gitti. Amma çokça uzağa gitmedi. Cömert mevki Azerbaycan’a gidiyor. Namına ailesiyle gelişigüzel bundan sonrada mutluluklar diliyorum. Görevini gereğince özne bu kahraman dostuma, kardeşime vücut boyu elan pir görevler, doğruluk ettiği görevleri Allah nasip etsin diyorum.”

İlhan Bayındır ise hakeza tıpkısı günde kendisini serbest bırakmadıkları için törene katılanlara teşekkürname etti. Her devir arkasında devlet protokolünün desteğini gördüğünü anlatan Rahat, “Görev yaptığım 2 sene boyunca desteklerini üzerimden on paralık fire etmeyen ilkin Sayın Valimize, uray başkanımıza, garnizon komutanımıza, özellikle emniyet müdürümüze ve cebe arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. inşallah bundan sonrada bu birlikte kazandığı ihtişamını, disiplinini, ruhunu, maneviyatını aynen, azaltmadan daima çoğaltarak, gelişerek bundan sonra kazandığı başarılara ilaveten, devamlı hatta koyarak ilerleyecektir. Buna inancım tamdır. Bundan sonraki hayatınızda hepinize keyif, mutluluk ve muvaffakiyet diliyorum. Allah’a birey olun” diyerek konuştu.

Yapılan konuşmaların arkası sıra Ilbay Gündüzöz vasıtasıyla Tugay Şen’e ölçüm belgesi ikram edildi. Tuğgeneral İlhan Abat’in personelle vedalaştığı tören, çekilen şişman fotoğraf ile sona erdi.

Programa; İl Garnizon Komutanı Miralay Serhat Ulucan, Hava Meydan Komutanı Gelgel Defans Albay Mehmet Bora Özalp, İl Güven Müdürü Engin Kaloğlu, AFAD İl Müdürü Taha Yasin Çekiç, şehremaneti başkanları, muhtarlar, şehit ve gazi dernekleri ile vatandaşlar katıldı. – MUŞ



Share: