Belden aşağısı tandırda yanan Fatmanur, bisiklete çıvmak ve başmak katlanmak amacıyla arkalama bekliyor

Belden aşağısı tandırda yanan Fatmanur, bisiklete binmek ve ayakkabı yollamak için yardım bekliyor

Asiye Çakmaz: “Ameliyatı Sadece Ömer Özkan sarıklı yapabilir, onun amacıyla müzaheret istiyoruz”

IĞDIR Iğdır’birlikte 2019 yılında evlerinin bahçesindeki tandıra sakıt ve belden aşağısı yanan aşağılık çocuk, ameliyat olup bisiklete atlamak ve tamlık arkadaşları kabil başmak giymek üzere hayırseverlerden yardım bekliyor.

Iğdır tarz Karakuyu köyünde Asiye-Sadullah Çakmaz çiftinin 2 çocuğundan küçüğü olan Fatmanur Çakmaz (6), 7 Teşrinisani 2019’bile evlerinin bahçesinde bulunan tandıra düştü. Kıytırık çocuğunun bağrışlarına koşan temel Asiye Çakmaz, çocuğunu tandırdan çıkardı. Fatmanur’un bağır, ayaklık, basamak bölgelerinde 2’nci ve 3’üncü kademe yanıklar oluştu.

Olayı anlatan Cet Sadullah Çakmaz, “2019 yılında kızım Fatmanur Çakmaz tandıra düştü. Ondan bilahare bizi aracısız Erzurum’a atıf ettiler. Erzurum’dahi 6-7 kamer kaldık. Orada otama süreci başladı amma yoğun yanıklar olduğu için eksiksiz olarak otama yapamadılar. Ondan bilahare bir iki sene geçtikten sonra İstanbul’a götürdük. İstanbul’birlikte birlikte iki kamer kadar kaldık orada birlikte 18, 19 ameliyat oldu” dedi. Güzeşte yıl kızının vücudunun kuruduğunu ve sertleşme olduğunu anlatan Çakmaz, “Tedavi için Ömer Özkan hocayı bize önerdiler. Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde Ömer Özkan sarıklı çocuğu gördü. Diğer doktorlara ‘işte bu şekilde yapacaksınız’ diyerek komut verdi. Biz bile kendisi faaliyetler edecek zannettik amma ameliyata girmedi. Ameliyata giren etibba dahi ‘tığ beceremedik’ dedi. Bize ‘biraz da parmakları açarsak parmakları kaybedebiliriz’ dediler. Bizde maddi kısım olmadığı için biz bu ameliyatı yapamıyoruz. Ömer Özkan sarıklı bu işin erbabıdır, bu işi çok iyi biliyor. Onun için dahi maddesel durumumuz kısıtlanmış, ücretli olduğu üzere tığ bile tedavi yapamıyoruz” dedi.

Ağababa Çakmaz, kızının ameliyatı üzere hayırseverlerden müzaheret beklediğini söyledi.

“Ayak şeş derisi sertleşmiş yürüyemiyor, ağlıyor”

Anne Asiye Çakmaz birlikte kızının durumunun acı olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Fatmanur’un vücudu çok ateş ayrımsız şekilde yanık. Vücudu kaba, aynı yere gidemiyor, bütün ayaklarına bakıyor, ağlıyor, üzülüyor. Başmak giyemiyor, bukanak parmakları birbirinden kural dışı. Bacak altı derisi katır kutur yürüyemiyor, ağlıyor. Daima hep ayaklarına bakıyor, diyor ‘asıl bu ayaklarım sebep böyle oldu’.

“Bacağım iyileşseydi ben da mutlu olurdum”

Fatmanur’u Antalya’ya götürdüklerini anlatan Çakmaz, “Bizim üstelik maddiyatımız haddinden fazla keskin. Yemeden Içmeden Ömer Özkan hoca yapabilir, onun üzere arkalama istiyoruz. İnşallah Fatmanur’un durumu gür peki o da iyileşir ömrüm süresince herkese dua ederim” diye niteleyerek konuştu.

Tandıra düşerek vücudunun muhtelif yerleri yanan Fatmanur Çakmaz ise, bisiklete binmek ve pabuç kaldırmak istediğini söyleyerek, “Benim bacağım iyileşseydi ego üstelik mutlu olurdum. Benim babam bana bisiklet verirdi, ben çiftteker sürerdim. Misal bacağım iyileşseydi…Ben hekim amcaya ‘benim bacağımı iyileştir, iyileştir’ dedim. Benim bacağım ağrıyor” dedi.



Share: