Süt Kuzusu hasreti dinen koşa, oğullarını keçileri “Peri”yle buluşturdu

Osmaniye’dahi 23 yıldır süt kuzusu hasreti calip Ateşli çifti, “evlat” diyerek sahiplendikleri, benzeri süre önceki ana olan “Peri” isimli keçilerini hastaneden sonradan geldikleri evlerinde bebekleriyle buluşturdu.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 23 yıl evvel evlenen 43 yaşındaki Fatma ve 45 yaşındaki Takatli Ateşli çifti, evlendikleri günden bu yana yavru sahibi olabilmek üzere it canlı çok tedaviyi denedi.

Türkiye’deki bir nice minval ve gittikleri hastanelerde çokça sayıda tombul çağa işleminden sonuç alamayan Ateşin çifti, 3 sene önceki Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Esenlik Aplikasyon ve Araştırı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Tevellüt Anne Bilgelik Dalı Akademisyen ve Tuluk Süt Kuzusu Merkezi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Tevellüt Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Meram Bakacak’a başvurdu.

Fatma Coşkun’un ameliyatla rahmindeki miyomların temizlenmesinin ardından tüp çağa tedavisine başlandı.

Yaklaşık 2 yıl önceki bire bir inat sahiplenen Ateşli çifti, “Peri” adını verdikleri ve bakımını evde yaptıkları keçiyle genç erkek özlemini dindirmeye çalıştı. “Peri”nin bire bir süre geçmiş cedi dünyaya getirmesinden gelişmemiş süre sonra Ateşli çifti, bebeklerinin olacağını öğrendi.

KSÜ Afiyet Aplikasyon ve Araştırı Hastanesi’nde Muhammed Eymen adını verdikleri bebeklerini kucaklarına düzlük koşa, duygusal anlar yaşadı. Tedavilerinin peşi sıra Osmaniye’deki evlerine dönen çift, oğullarını “zürriyet” diye seslendikleri “Peri” isimli keçiyle buluşturdu.

“Peri ile konuşuyordum, dertleşiyordum, o beni anlıyordu adeta”

Fatma Ateşli, AA muhabirine, yıllar sonra esas olmanın tarifsiz aynı önsezi olduğunu belirtti.

Eşiyle halk ele vererek 23 yıllık süreci atlatmaya çalıştıklarına belen eden Ateşin, şunları kaydetti:

“Seçkin yere gittik, doktor doktor gezdik ve çocuğumuz olmadı. Daha sonraları küşayiş verdim. Sonraları eşim keçi aldı ve adını ‘Peri’ koydum, ego onu çocuğum sandım. Bizimle gelişigüzel soframıza dahi geliyordu. Banyomuzu de kuma kullanıyorduk. Evladımız gibiydi, eşim sırtında gezdirirdi. Peri iki canlı kaldı, şu zaman çocuğu 4 aylık. Onun üstelik oğlu oldu, benim birlikte oğlum oldu. İkimiz üstelik esas olduk. Yavru hasreti o kadar pres ki ne devir duygularım artsa yanımda Peri’yi bulurdum. Peri ile konuşuyordum, dertleşiyordum, o beni anlıyordu adeta. Ego de onu anlıyordum. Peri’nin çocuğu oldu, o devir çokça heyecanlandım. Peri’nin tıpkısı oğlu oldu, adını bile ‘Mehmet’ koyduk. Peri tevellüt yaptıktan tıpkısı müddet bilahare Kahramanmaraş’a geldim, mehtaplı olduğum müjdesini Kasıt hocamdan aldım.”

“Tarifsiz aynı önsezi içerisindeyim”

Baba Kip Ateşin ise yıllar sonra doğan bebeklerinin kendisini çokça heyecanlandırdığını dile getirdi.

Yıllardır enik adına gâvur “Peri”yi sevdiklerini rapor fail Coşkun, “Ego işten gelirdim, çağırdığım ant arabamı tanıyor, tezelden gelirdi. Eve sağlık gelmez onunla ilgileniyordum. Kucağıma alıyordum. Söz Gelimi çekicilik sıcaksa habbe ortamında banyoda duş aldırıyordum. Bu ufak bire bir oğlaktı, telefonumun ekranında duruyor hala. Velet hesabına koyduk. Bütün sırtımda oynardı. Lüp içerisinde o çekyattan o çekyata zıplardı. Eşimle bu arada çokça seviyorduk. Bilmiyorum atalık böyle ayrımsız şeymiş eylemek ki. Ben çok kırılan benzeri durumdayım şu dakika bunlar benim sevinç gözyaşlarım. Tarifsiz tıpkısı önsezi içerisindeyim.” diyerek konuştu.

Doç. Dr. Bakacak ise çiftin 2019 yılında rahmindeki miyom şikayetleriyle kendisini başvurduğunu ve stabil benzeri otama sürecine başladıklarını söyledi.

Fatma Ateşin’u ameliyata alarak miyomları temizlediklerini ve gayda süt kuzusu tedavisine başladıklarını rapor eden Bakacak,”Bebeğimiz gayet bol, gününde doğdu. Fatma Kadın de gebelikte çokça okkalı tıpkı iş yaşamadı. İnşallah birlikte iyicene tıpkısı maltalık sürecekler.” diye niteleyerek konuştu.??

Share: