Fransa’da bulamadığı şifayı gerçeklik hücre tedavisiyle Diyarbakır’da buldu

Fransa’dahi bulamadığı şifayı gerçek göze tedavisiyle Diyarbakır’da buldu

DİYARBAKIR Fransa’de durma fail 50 yaşındaki S.Ç, Diyarbakır’üstelik Dicle Üniversitesi DÜ Tababet Fakültesinde meri ana hücre tedavisiyle felah buldu.

Fransa’bile ikamet fail S.Ç. 1 sene ilk işaret fıtığının başlamasıyla alay malay operasyon oldu, fakat sorunundan kurtulamadı. S.Ç.’nin ameliyattan 2 kamer sonra durumunun anbean ağırlaşması üstüne komşusunun tavsiyesiyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mahiyet göze tedavisiyle sağlığına kavuşabilme ihtimalinin olabileceğini öğrendi. Dicle Üniversitesi Tababet Fakültesi Algoloji Marifet Dalı Başkanı Prof. Dr. Haktan Karaman ile sosyal iletişim araçları üzerinden görüşen S,Ç, şikayetlerini aktardığı Karaman’ın, hastalığının kök göze tedavisiyle giderilebileceğini iletmesi üzerine Fransa’dan Diyarbakır’a geldi.

İhlas Bilgi Ajansı muhabirine S.Ç.’nin cerrahi müdahale süreci için brifing eden Karaman, hastaların otama uygulandığı dönüş taburcu edilmesini sağladıklarını söyledi. Karaman, “Hastamız Fransa’de ikamet ediyor. Tedavi gayeli yerine bizi toplumsal medyadan izlem yazar, komşusuna uyguladığımız işlemin neticesini görerek geldi hastanemize. Hastamız, mufassal yıllardır işaret fıtığı kıvrak biridir. Ancak bundan 1 sene büyüklüğünde önceki durumunun üzücü olması nedeniyle namına Fransa’dahi meni fıtığı ameliyatı yapılmış. Ameliyattan birden bilahare düzenlenmiş ve toparlanmış. Ancak 2 ay sonrasında hastamızın yeniden şikayetleri başlamış ve maltalık konforu olumsuz müteessir. Fransa’bile platin takılması için balaban tıpkı ameliyat önerilmiş. Hastamız bile bize başvurduktan sonra değerlendirdiğimizde, hastaya kaynak göze tedavisi önerdik. Çünkü hastanın fıtıklaşan bölgesinde ayrımsız yırtık belirleme ettik. Bu çak, günümüzde köken hücre tedavisiyle daha çok otama edilebilir hale mevrut durumdadır. Biz bile hastamızın bu şikayetine yönelik olarak bu tedaviyi uygulayacağız” dedi.

Soy tedavisinin görüntüleme eşliğinde yapılması gerektiğine dikkat calip Karaman, şunları kaydetti:

“Temel hücre tedavisi, körlemesine yapılan benzeri otama değildir. Mutlaka görüntüleme eşliğinde yapılıyor. Hastamıza tedavi uygularken floroskop cihazını kullanmaktayız. Uygulama anına geldiğimiz zaman hastanın ait bölgesinin tamlık namına görüntüsünü görmekteyiz. Burada uygun koordineli bir şekilde özel enjeksiyon şeklinde olan elektrodumuz var. Onunla beraber ekrandan göre göre ilerletiyoruz. Elan bilahare doğrulamak amacıyla yerimizi boya veriyoruz. Dağılımı gördükten sonra hastamıza kaynak hücreyi verip işlemimizi tamamlamış oluyoruz.”

Faaliyetler sürecinin 2 etaptan oluştuğunu rapor eden Karaman, “Faaliyetler süreci 2 etaptan oluşmaktadır. Bir Numara adım, hastanın göbek kısmında mevcut, zarfında nesep hücrelerinin ensesi kalın olduğu yağ alma işlemidir. Bu muamelat yaklaşık 20 zaman büyüklüğünde sürmektedir. Elan sonradan hastamızı dinlenme odasına alıp, kısaca 1 saat kadar beklerken tığ o tam cihazlarımızla yağ dokusu içerisinde bulunan hakikat hücreleri ayıklayıp hareketlendiriyoruz. Elan bilahare hastamızın şikayeti ne bölgedeyse işlemi oraya uyguluyoruz. Cerrahi Müdahale süreci yaklaşık 2 buçuk saatlik ayrımsız muamelat oluyor” diye niteleyerek konuştu.

Share: