1915 Çanakkale Köprüsü’nde kartpostallık fotoğraflar

Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in şehrin ışıkları ve 18 Mart Çanakkale Köprüsü ile özdeşleştirdiği günbatımı ve aşılanmamış hayatı fotoğrafları içtimai medyada kilolu gusto topladı. Doğaya Kanat Açtık projesi üzere Türkiye’yi dolaşan Tüydeş’in Çanakkale’üstelik çektiği fotoğraflar tabiat topluyor.

Çektiği aşılanmamış hayatı fotoğraflarının yanı sıra tabiat hikayeleri ile da bilinen Tüydeş bu yıl Türkiye’nin dört bir yanı sıra aşılanmamış hayatı fotoğrafları kazanmak amacıyla dolaştı. Tüydeş, yaptığı gezilerde şehirlerin çandır hayatı yönüne ilgi çekerek renkleri, biçimleri ve özellikleri ile çektiği kuş ve çandır hayatı fotoğraflarıyla ülkemiz doğasına ve enerjik çeşitliliğine özen çekiyor.

Çanakkale’da çekimler özne Tüydeş; günbatımıyla birlikte yeni yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ile özdeşleştirdiği melez hayatı fotoğraflarını paylaştı. Zevk toplayan fotoğraflar kartpostalları aratmadı.

Tüydeş; aşılanmamış hayatını fotoğraflarken şehirle özdeşleştirdiği çalışmalarla insanlara haddizatında o belgesellerden izledikleri doğanın haddinden fazla birlikte uzak olmadığını anlatmaya çalıştığını ifade ederek bu alanı önemsediğini kaydetti. Bu dalan çalışmalarda topluma dünyalık reşit ve aşina yapıların siluetinde çandır hayatı fotoğraflarını kesiştirmeye ayrıca ceht gider ettiğini vurgulayan Tüydeş; ‘Tabi bu değme şehirde olanaklı olmuyor veya bu büyüklüğünde etkielyici boyuta ulaşmıyor. Ama Çanakkale tamamlamak gurup ve türleriyle bence bildirme güzellerinden biri oldu’ dedi.

Çanakkale’nin aşılanmamış hayatı ile şehir ışıkları ve köprü siluetini tıpkısı araya getiren Tüydeş; Çanakkale’bile yaptığı çekimlerde Kuğu, Flamingo, Sim Yağmurcun, karaca karınlı kumkuşu ve kızılbacak kabil kuş türlerini eserlerine dahil etti.

Tüydeş, Doğaya Angıç Açtık Projesi çerçevesinde Türkiye’nin muhtelif şehirlerinde çektiği özellikle kuşlar olmak üzere tamlık melez hayatı fotoğraflarını 2023 yılının önceki aylarında yeni döl interaktif aynı işporta ile İstanbul Galataport Veladet Otomotiv Plus’ta natür severlerle buluşturacak. – ÇANAKKALE

Share: