Ardahan’da “8. Rahvan Atlama Beygiri Yarışları ve 6. Şarki Rum Şampiyonası” yapıldı

Ardahan’da, Anadan Görme Atlı Spor Dalları Federasyonunca “8. Rahvan Atlama Beygiri Yarışları ve 6. Doğu Küçük Asya Şampiyonası” düzenlendi.

Rahvan atlama beygiri kültürünü yükseltmek ve yaygınlaştırmak için Ardahan- Artvin yolu üzerindeki Rahvan At Yarışma Sahası’nda düzenlenen organizasyona 10 ilden 70 atlama beygiri katıldı.

Yüzlerce seyircinin heyecanla izlediği yarışlarda sporcular, belirlenen kavait çerçevesinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Şampiyonada müselles denktaş kategorisinde ipi göğüsleyen adam Erek Haki olurken, dörtlü bedel ve başaltı kategorisinde Ulvi Inmeli birinci oldu.

Küçük mutedil kategorisinde Mecnunca Haki, iri itidalli kategorisinde ise Ömer Cengiz birinciliğe ulaştı.

Deste ve esas kategorilerinde ise Türkiye Anadan Görme Atlı Spor Dalları Federasyonu Ardahan Temsilcisi Tasavvur Arabul’a ilişkin at birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Vali Hüseyin Öner, burada yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür ederek, rahvan beygir yarışları kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Rahvan atlarının Mutedil Asya’dan Türklerle gelişigüzel Anadolu’ya mevrut ayrımsız değer olduğunu belirten Öner, “Beygir, gündüz boyunca atalarımızın pusulası, yoldaşı olmuştur. Milli ve manevi yönden yetişkin aynı geleneğimiz ve ata sporumuzdur.” dedi.

Öner, serencam yıllarda geleneksel spor dallarında sakil tıpkısı yönelme olduğuna dikkati çekerek, “Bu yönelme ile ülkemizin bir nice yöresinde anadan görme aynı dal olarak rahvan atlama beygiri yarışları yapılmakta. Anadan Görme Spor Dalları Federasyonumuzun, belediyelerimizin ve kulüplerimizin emekleri ile bu değerimiz yaşatılmaktadır.” diye konuştu.



Share: